eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének negyeddöntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mindkét Liu testvér döntős 1000 méteren

Liu Shaolin Sándor futamgyőztesként jutott a fináléba, öccse. Liu Shaoang bírói döntéssel ment tovább.

A rövidpályás gyorskorcsolya vegyesváltóval bronzérmes Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is bejutott a döntőbe 1000 méteren a pekingi téli olimpia hétfői versenynapján.

A Fővárosi Fedett Stadionban a 11 fős mezőnyt két futamba sorolták, a legjobb kettő az A, a harmadik és negyedik helyezett a B döntőbe került.

A két magyart a második futamba sorolták a négy éve 500 méteren győztes kínai Vu Ta-csinggal, az amerikai Andrew Heóval, a váltóval három éve világbajnok dél-koreai Li Dzsune Szeóval és az olimpiai tizedik, váltóval világ- és Európa-bajnok, vk-harmadik holland Itzhak de Laattal.

A világkupában ebben a számban Liu Shaoang - az első magyar összetett világbajnok - jól rajtolt, élre állt, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, a távon vk-nyolcadik testvére egy ideig az utolsó volt, ám robbantott, és fél kör alatt átvette a vezetést. Öccse taktikusan belassított, hogy elé tudjon beállni. A két Liu haladt az élen, majd a hajrában a dél-koreai Li megelőzte Liu Shaoangot, aki a kanyar kijáratánál próbálta visszaszerezni a továbbjutó pozíciót, de riválisa szabálytalanul bevágott elé, így a magyar versenyző elesett.

Célba érkezés után következett a videózás, Lit kizárták, Liu Shaoangon pedig A döntőbe juttatták, így ő is csatlakozott a futamgyőztes bátyjához és az éremért léphet jégre.

Női 500 méteren Jászapáti Petra B döntős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×