eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Pásztor Flóra, miután győzött az amerikai Jacqueline Dubrovich ellen és a nyolcaddöntőbe jutott a női tőr egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pásztor Flóra: a legjobbkor sikerült a nyolcba jutnom

A negyeddöntős tőrvívó úgy érzi, jó formában van Párizsban.

Pásztor Flóra végig kézben tartotta a 17 éves kanadai Yunjia Zhang elleni asszót, és 15-5-ös sikerrel jutott a legjobb nyolc közé a párizsi olimpia tőrversenyében.

„Igyekeztem minél határozottabban és erőteljesen ledominálni, hiszen mögöttem rangsorolt és fiatalabb versenyő. Mindenképp nyerni akartam, örülök, hogy a végén izgulni sem kellett. Egész évben nem sikerült nyolcas döntőbe jutnom, mindig közel voltam, mindig csak pár tus hiányzott, de nagyon boldog vagyok, hogy most a legfontosabb versenyen sikerült.”

Közben kiderült, hogy az amerikai Lee Kiefer lesz az ellenfele a negyeddöntőben, aki a verseny második kiemeltje.

„Mindig a következő asszó a legfontosabb. Egyre nehezebb ellenfelek következnek, de próbálom tartani a formámat, úgy érzem, jól megy a vívás” – tette hozzá a 26 éves versenyző, aki élete második olimpiáján vesz részt.

A végén ápolni kellett, az ujjára kapott egy ragtapaszt, de azt mondta, hogy semmi komoly, csak egy kis karcolás, nem befolyásolja a vívásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×