eur:
388.68
usd:
360.96
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Inkább úgy mondjuk: Imre Géza ezüstérmet nyert

A riói olimpiai keddi napján a magyar versenyzők legjobb eredményét Hosszú Katinka érte el, aki harmadik aranyérmét szerezte. A párbajtőröző Imre Géza ezüstérmes lett. Dénes Tamás értékelt az InfoRádióban.

Hosszú Katinka teljesítményét csak felsőfokú jelzőkkel lehet illetni – hangsúlyozta Dénes Tamás.

Hozzátette: „nem jelző, de tény, hogy az amerikai, a kínai és az ausztrál olimpiai válogatotton kívül semelyik csapat sem nyert több aranyérmet eddig Rióban, mint Hosszú Katinka. Úgy nyerte a harmadik olimpiai bajnoki címét, hogy ezzel beérte az egyéni szereplést tekintve Egerszegi Krisztinát, aki Barcelonában nyert három aranyérmet. A magyar rekord Keleti Ágnes négy elsősége 1956-ban Melbourne-ben” - idézte fel Dénes Tamás.

Az InfoRádió munkatársa azt mondta, Kenderesi Tamás szenzációs bronzérmét leszámítva a férfi úszók eddig sajnos csalódást okoznak Rióban.

„Cseh László a tavalyi világbajnoki idejétől jócskán elmaradva hetedik lett a 200 méteres pillangóúszásban. Nyilván ennél ő is többet várt saját magától. Még nagyobb csalódás, hogy Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban címvédőként a tizenhetedik időt érte el, ezzel nem jutott még középdöntőbe sem. Egyébként ugyanazt a helyezést érte el, mint a gyengébbik számában, a 100 méteres mellúszásban” - fejtette ki Dénes Tamás.

Imre Géza drámai pillanatával kapcsolatban az InfoRádió munkatársa hangsúlyozta, óriási tiszteletet érdemel, hogy bejutott az olimpiai döntőbe.

„Ne arról beszéljünk, hogy 41 éves, bár beszélhetnénk, hiszen egyéniben Kárpáti Rudolf negyvenévesen nyert Rómában 1960-ban. Minden jól ment 14:9-ig, akkor a rendkívül lelkes és vesztenivaló nélküli koreai feljött, minden sikerült neki, az olimpiai arany pedig elment. Inkább azt mondjuk, hogy Imre Géza nyert egy ezüstérmet” - fűzte hozzá Dénes Tamás.

Hozzátette, ezzel ő a magyar küldöttség első ezüstérmese a riói olimpián. A tegnapi magyar mérleg pedig egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem. A magyar csapat az olimpiai éremtáblázaton egészen szenzációs helyezést elérve a harmadik helyen áll a két sportszupernagyhatalom, az Egyesült Államok és Kína mögött – mondta Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×