eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

„Ronaldo sérülése után felszabadultan játszhattak a portugálok”

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint Cristiano Ronaldo sérülése után felszabadultan folytathatták a portugálok az Európa-bajnokság döntőjét, ennek is köszönhették a végső sikert. Kemény Dénes korábbi szövetségi kapitány kiemelte, hogy a 24 csapatos lebonyolítás rontott a torna színvonalán.

Sportvezetőként, edzőként Ön szerint milyen szakmai érdekességeket tartogatott az EB döntő?

A nagyon fontos mérkőzések veszélye, hogy a játékosok nem a dolgukkal foglalkoznak, nem futballoznak, nem játszanak, hanem áhítoznak a győzelemért. Hogy emiatt vagy valami más miatt, de egyértelmű, hogy a franciák nem az előző meccseken látott színvonalon játszottak. Függetlenül a portugálok teljesítményétől a franciák saját maguknak tehetnek szemrehányást, hiszen aki egy német csapat ellen vagy más korábbi meccsen tud úgy játszani, ahogy ők játszottak, nem szabad, hogy visszaessen a teljesítmény: az előzőekhez képest körülbelül 60-70 százalékon játszottak. Ami sokkal érdekesebb, hogy Ronaldo sérülése levette a felelősséget a portugálok válláról. Benne volt a pakliban, hogy egyszer egy szép góllal betalálnak.

Mit mondhat egy edző a csapatának, amikor mint most, Ronaldo sérülésével a legjobb emberüket elvesztik?

Azt mondhatta – pláne, ha Ronaldo nem hallotta – hogy ez a csapat állandóan csak őróla szól, itt az alkalom, hogy megmutassátok, ez nem indokolt. Sokszor láttunk már ilyet, hogy amikor egy csapat elveszíti a legjobbját, olyan gátak szabadulnak fel a játékosokban – egyfelől azért mert nincs vesztenivalójuk, másfelől azért, mert a játékosok nagyobb teret kapnak, mint szoktak. Azt lehetett látni, hogy borzasztó tudatosan és nagyon nyugodtan játsszák – azt az egyébként igazából semmit. De az edző azért megmutatta, hogy nyerni akar.

Összességében milyen volt ez a torna, és Ön számára mi volt a legemlékezetesebb pillanat?

A legemlékezetesebb pillanatok a magyar-portugálon voltak. Az nyílt sisakos, szép játék volt, amit ott produkáltunk, és a gólok, amiket lőttünk, nagyon szórakoztató volt.

A mostani Európa-bajnokság tanulsága szerintem az, hogy vissza kellene térjenek a 16 csapatos, vagy inkább a 32 csapatos játékhoz. Szerintem az, hogy egy csoportból három juthat tovább, ellaposította a csoportmeccseket, a kiki meccsekben pedig mindig benne van az, hogy 0:0-ra és 11-esre játszanak a csapatok. Az kivédhetetlen, hogy kiki meccseken optimálisan a fele jó meccs, a másik fele pedig unalmas. Az a tanulság, hogy szerintem ez a formula nem jó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×