eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dénes Tamás: a franciáknak több a vesztenivalója

Bár az első félidőben jobban játszottak a németek, a franciák később mégis fordítani tudtak a csütörtöki elődöntőben - mondta az InfoRádió labdarúgó-szakújságírója. Dénes Tamás a házigazda Franciaországot tartja esélyesebbnek az Európa-bajnokság megnyerésére.

Az álommeccsnek is tartott francia-német izgalmas mérkőzés volt, jó színvonalú, sokkal jobb, mint az első elődöntő, amelyben Portugália játszott a walesiekkel. Voltak ennek a tornának jobb találkozói is, de a kérdés nem lehet az, hogy megérdemelten jutott-e tovább a francia válogatott – értékelt Dénes Tamás.

„Az első félidőben a németek jobban játszottak, Joachim Löw is ezt mondta a találkozó után. Kulcspillanat volt az a tizenegyes, amelyet Rizzoli játékvezető befújt Schweinsteiger kezezése miatt. A második félidőben a franciák felülkerekedtek és ez Deschamps vívmánya, hogy megnyerték ezt a mérkőzést és sorozatban harmadszor játszhatnak döntőt olyan nagy tornán, amelyet ők rendeznek. Az első kettőt meg is nyerték” – jegyezte meg a labdarúgó-szakíró.

A végső győztesről Dénes Tamás azt mondta: „továbbra is nehéz tippelni bármelyik mérkőzésre ezen az Európa-bajnokságon, hiszen nagyon ritka, hogy egy csapat kétszer egymás után is jól futballozzon, de nyilvánvaló, hogy a franciák esélyesebbek: otthon játszanak, nyugodtabban készülhetnek, hiszen mérkőzésről mérkőzésre javultak. A portugáloknál elsősorban Cristiano Ronaldón és Nanin múlt a csapat relatíve jó szereplése, ne felejtsük el, hogy a portugálok a rendes játékidőben eddig összesen egy mérkőzést tudtak megnyerni, ugyanakkor ha Cristiano Ronaldo jól játszik, akkor a portugál válogatott felveheti a versenyt a franciákkal. Az is kérdéses persze, hogy nyomja-e a tét a francia válogatottat, neki van több vesztenivalója. Egyet azért továbbra se felejtsünk el, a franciáknak nagyon kevés az ideje a döntőig, egy nappal kevesebbet pihenhetnek, mint a portugálok, de még így is ők az esélyesebbek” - hangsúlyozta a futballszakíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×