eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A svájci Breel Embolo (j) ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Svájc-Kamerun mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanub Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Ezért nem ünnepelte gólját a svájci gólszerző

Különleges gólszerzője volt a Svájc–Kamerun mérkőzésnek: a Yaoundében született Breel Embolo. Az AS Monaco csatára nem ünnepelte a gólját. Korábban még nem volt arra példa a világbajnokságokon, hogy valaki szülőhazája ellen gólt szerezzen.

Breel Embolo Kamerun fővárosában született 1997-ben. Szülei korán elváltak, öt-hatéves volt csupán, amikor édesanyjával Franciaországba költözött. Édesanyja ott megismerkedett egy svájci férfival, aki aztán feleségül vette, így az új család attól kezdve ott élt.

Embolo 2006-tól bázeli csapatokban futballozott, a Nordsternben, az Old Boysban és az FC Baselben, ez utóbbiban kötött először profi szerződést 2014-ben. Tizenkilenc évesen a német Bundesligába szerződött, előbb a Schalke, majd a Borussia Mönchengladbach futballistája volt. Idén nyáron igazolt az AS Monacóba, játszott a Ferencváros ellen az Európa-ligában.

Állandó tagja a svájci válogatottnak, a 60. mérkőzésén a 12. gólját szerzete.

(A svájci Breel Embolo - jobbra - visszafogottan örül, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Svájc-Kamerun mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×