eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 22: Lionel Messi of Argentina looks dejected during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Stadium on November 22, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Nyitókép: Ian MacNicol/Getty Images

Clarín: „Leo energiatakarékos üzemmódban játszott”

Az argentin sajtót (is) sokkolta az Albiceleste, az argentin válogatott veresége.

Argentína belegabalyodott Szaúd-Arábia hálójába, és történelmi vereséget szenvedett Katarban – írta a Clarín. – Egy VAR-döntésnek köszönhetően 1-0-ra vezetett, de a második félidőben az arabok öt perc alatt két gólt is szereztek. A veretlenségi rekord megdőlt, ebben a ciklusban először kell a csapatnak reagálnia ilyen nehézségekre.”

Meg azt is: „Milyen volt Lionel Messi játéka? Mindössze tíz perc varázslat, mielőtt beleesett a szaúd-arábiai csapdába. Leo remekül kezdte a játékot, de aztán elhalványult. Energiatakarékos üzemmódban játszott.”

Maga az otthon Bolhának becézett szupersztár is megszólalt: „Most meg kell mutatnunk, hogy igazi csapat vagyunk.” Lionel Scaloni szövetségi kapitány hozzátette: „Nem találhatunk kifogást”.

A Clarín osztályozta a játékosokat, nem volt széles a skála, mindenki négyest vagy ötöst kapott – tízből.

Hasonló volt a helyzet a La Naciónnál is: ötösnél ott sem akadt jobb, de ketten hármast kaptak. Mindez azt jelzi, óriási a csalódottság, s nagyon gyengének minősítette az argentin sajtó a teljesítményt, függetlenül attól, hogy az első félidőben még könnyedén játszott az Albiceleste.

A La Nación is idézte a szövetségi kapitányt: „Szomorú nap ez, de folytatnunk kell. Nehezen fogható fel, hogy négy perc alatt két gólt lőttek nekünk, ráadásul csak ez a két lövésük volt. Nincs más lehetőség, javulni kell, és megnyerni a következő két meccset.”

Az argentinok előbb a mexikóiakkal játszanak, majd utána a lengyelekkel. Utóbbiak hiába remélték titkon, hogy úgy állhatnak ki arra a meccsre, hogy az argentinoknak már mindegy az eredmény, s ezért könnyedébben veszik a találkozót.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×