eur:
394.31
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kalinyingrád, 2018. június 16.A horvát Dejan Lovren (b) és a nigériai Odion Ighalo az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportja első fordulójában játszott Horvátország - Nigéria mérkőzésen a kalinyingrádi stadionban 2018. június 16-án. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Lovren: nem Kane az egyetlen fenyegetés

A horvát válogatott védelmének oszlopa szerint a Kane-nel való párharcát illetően nem mérvadók a Tottenham elleni bajnokik.

Dejan Lovren, az oroszországi világbajnokságon elődöntős horvát labdarúgó-válogatott védelmének oszlopa szerint a Harry Kane-nel való párharcát illetően nem mérvadók a Tottenham elleni bajnokik.

A Liverpoolban légióskodó Lovren újságírói kérdésre elmondta: egy vagy több Tottenhamtől elszenvedett vereségből nem lehet arra következtetni, hogy a ma esti elődöntőben hogyan lesz képes semlegesíteni ő, valamint az általa irányított horvát védelem az ellenfél leggólveszélyesebb játékosát.

Kane - aki hat találatával vezeti a vb góllövőlistáját - a Tottenham játékosaként a Liverpool elleni őszi és tavaszi bajnoki mérkőzésen is eredményes volt. Lovren számára - aki a támadóhoz hasonlóan mindkétszer kezdő volt, de vele ellentétben csak az egyik találkozón lehetett végig a pályán - különösen az őszi, 4-1-es idegenbeli vereség lehet fájó emlék. A rutinos horvát védő az ellenfél első és második gólja előtt is hibázott, a 31. percben pedig lecserélték.

"Tiszteljük Harry Kane-t, aki a Premier League egyik legjobb támadója és az angol válogatott egyik legveszélyesebbje, de nem ő jelenti az egyetlen fenyegetést. Nehéz feladat előtt állunk"

- nyilatkozta a horvát védő.

Lovren nem tart attól, hogy a horvátok teljesítményére döntő hatással lesz a fáradság, miután a nyolcad-, majd a negyeddöntőben is 120 percet játszottak, és csak tizenegyespárbajt követően ejtették ki a dánokat, illetve a házigazda oroszokat.

"... bőven volt időnk a feltöltődésre. Elég profik vagyunk ahhoz, hogy tisztában legyünk vele, mire van szükségünk a regenerálódáshoz" - mondta a 29 éves futballista. Lovren teljesen "fittnek" érzi magát, készen áll az Anglia elleni mérkőzésre, és ugyanezt mondta a csapattársairól is.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×