eur:
389.28
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szentpétervár, 2018. június 26.Az argentin Marcos Rojo (j2) berúgja csapata második gólját a Nigéria – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Szentpéterváron 2018. június 26-án. (MTI/AP/Petr David Josek)
Nyitókép: Petr David Josek

Kemény Dénes: láttunk már karón varjút

Az argentin válogatottban több volt a hit és a szív, de majd csak most derül ki, van-e több a csapatban - fejtette ki Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, volt sikerkapitány, az InfoRádió exkluzív szakértője, aki jelezte, szombattól egészen más világbajnokság következik.

Külön öröme volt Kemény Dénesnek az Argentína-Nigéria csoportmérkőzésen, mert a dél-amerikaiak győztes gólját kedvenc klubcsapata, a Manchester United balhátvédje, Rojo lőtte.

"Sokkal nem játszott jobban az argentin csapat, mint amikor a horvátok ellen veszített, de több volt talán benne a hit és a szív. Minden felborult a meccs végén, mindkét csapat gólt akart rúgni, ami a továbbjutásra álló Nigériától becsülendő.

Ilyen a futball, láttunk már világbajnokot, amely nagyon nehezen döcögött tovább a csoportból, és később mégis aranyérmet nyert.

Előfordulhat, hogy most az argentinok bátrabban, felszabadultabban fognak játszani a következő, ki-ki meccsen" - vélekedett az InfoRádió vb-szakértője.

Szentpétervár, 2018. június 26.
Az argentin Marcos Rojo (16) játékostársával, Lionel Messivel, miután berúgta csapata második gólját a Nigéria – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Szentpéterváron 2018. június 26-án. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Marcos Rojo és Lionel Messi ünnepel. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

Az egykori pólókapitány úgy látta, hogy a gólt szerző Messi és a teljes argentin válogatott a jó kezdés után beleszürkült a mezőnybe, szerinte érthetetlen módon.

"Az egy gól nem előny, véletlenül is lehet egy gólt kapni. Nem volt indokolt, hogy visszavettek, de lehetséges, hogy az argentin csapat nem tud ennél sokkal többet. A franciák elleni nyolcaddöntőben majd meglátjuk" - jósolt Kemény Dénes.

Sokkal jobban tetszettek neki a horvátok, akik tartalékos csapattal is nyerni tudtak Izland ellen, és Uruguayhoz hasonlóan százszázalékos mérleggel nyerték meg csoportjukat.

"A horvát csapat nagyon erős, szisztematikusan, jól játszik, de hosszú ez a világbajnokság, és láttunk már karón varjút. Bármi megtörténhet. Egy esélytelenebb csapat is simán ki tud húzni 120 percig egy döntetlent, és utána minden a büntetőkkel dől el. Mostantól teljesen más lesz a muzsika..." - tekintett már előre a vízilabda-szövetség elnöke, aki a békés francia-dán meccsről inkább nem akart beszélni, mert nem akart senkit sem felidegesíteni a használni kívánt kifejezésekkel. A fia véleményét azonban elárulta:

"A 3. percben a 12 éves fiam megkérdezte, hogy ezek keresztben futballoznak, vagy hosszában..."

Szerdán eldől, hogy a címvédő német és az egyik legnagyobb esélyesnek tartott brazil válogatott ott lesz-e a legjobb tizenhat között. Kemény Dénes úgy véli, a vb további izgalmai és érdekessége miatt a nagynevű és közönségvonzó csapatok továbbjutása jó lenne, függetlenül attól, hogy ki kinek szurkol.

"Ha akár a német, akár a brazil csapatot elveszítené a vb, az nyilván csökkentené az érdeklődést és a színvonalat is" - mondta a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×