eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kazany, 2018. június 15.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (k) a Kazany Arénában tartott edzésen 2018. június 15-én. A franciák első világbajnoki mérkőzése június 16-án lesz Ausztrália ellen. (MTI/AP/David Vincent)
Nyitókép: David Vincent

Deschamps elismerte, nem volt izgalmas a meccs

Mindkét szövetségi kapitány elégedett volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi, moszkvai mérkőzése után, mert - mint azt a sajtótájékoztatón többször hangsúlyozták - elérték céljukat.

"Az volt a fontos, hogy továbbjussunk" - szögezte le Age Hareide, a dánok norvég szakvezetője a franciákkal játszott gól nélküli döntetlent értékelve.

Megismételte, amit már a Luzsnyiki Stadionban rendezett összecsapás előtti napon előre jelzett, nevezetesen azt, hogy a nagyon jól kontrázó, technikás és gyors játékosokból álló francia válogatott ellen nem vállalhattak fel nyílt küzdelmet, elsősorban arra kellett figyelniük, hogy ne nyíljanak nagy területek a védelem mögött.

"A futball olyan, hogy néha a szokásostól eltérő taktikával kell játszani"

- tette hozzá.

Több kérdés is arra irányult, mi a véleménye a rendkívül eseménytelen mérkőzésről. Mindannyiszor úgy fogalmazott, hogy elégedett a megszerzett egy ponttal, amikor pedig arra kérték, mondja meg, hogy saját csapatának teljesítményét illetően melyik az az egy szó, ami eszébe jut, a fegyelmet említette.

"Keményen dolgoztak és fegyelmezetten futballoztak a játékosaim" - folytatta Hareide.

Arra a megjegyzésre, hogy a közönség a mérkőzés vége felé többször tiltakozott a dán csapat passzivitása miatt, azzal tért ki a válasz elől, hogy az egyik legjobban kontrázó válogatott ellen játszottak, nem lehetett labdát veszíteni, hibázni.

"Elértük a célunkat, az volt a fontos, hogy elsők legyünk a csoportban" - kezdte elemzését a franciákat irányító Didier Deschamps. "Nem volt túlságosan izgalmas a mérkőzés, különösen a végén nem, mert ahogy haladt előre az idő, a dánok megelégedtek a döntetlennel. Nekünk több lehetőségünk is volt."

A játékosként világ- és Európa-bajnok tréner arra a felvetésre, hogy a három csoportmérkőzést illetően nincs-e hiányérzete csapata mutatott játéka miatt, azt mondta, egyáltalán nem könnyű mérkőzéseket nyerni, s példaként a spanyolokat és a németeket említette.

Deschamps a keddi találkozó pozitívumának nevezte, hogy szilárd volt a védelem.

A folytatást illetően úgy fogalmazott: a kieséses szakasszal egy másik verseny kezdődik.

"Nem volt egyszerű elsőként végezni a csoportban, de ami ezután jön, az sokkal nehezebb lesz. Alázatosnak kell maradni, de közben ambiciózusnak kell lenni" - adott útmutatást a folytatásra.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×