eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Horvát kapitány: "a szerencse is mellénk állt, de megérdemeltük"

Zlatko Dalic szövetségi kapitány szerint a horvát labdarúgó-válogatott elérte legfontosabb céljait: gólokat szerzett és legyőzte Nigéria csapatát az oroszországi világbajnokság csoportkörének szombati játéknapján, Kalinyingrádban.

"A győzelem az győzelem. A szögletek és a büntetők is részei a futballnak. Az volt a fontos, hogy gólt szerezzünk. A szerencse is mellénk állt, de megérdemeltük" - nyilatkozta a késő esti mérkőzés után a kapitány.

A 32. percben egy szögletet és Mandzukic fejesét követően a labda a kapu mellé ment volna, ám Etebo lábán irányt változtatva a kapuba pattant. A 70. percben egy újabb horvát szögletnél Ekong nem engedte felugrani Mandzukicot, a megítélt büntetőt pedig Modric magabiztosan lőtte a kapuba, ezzel nyert 2-0-ra az európai együttes.

Az edző hangsúlyozta, támadófelfogásban akarnak játszani, a szombatinál is jobban, de túlzásba még a gólszerzés érdekében sem esnek.

"Még mindig sokat kell tennünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból. Ez a három pont rendkívül fontos, de nem szabad megnyugodnunk"

- tette hozzá Dalic.

A mérkőzés legjobbjának választott Luka Modric úgy fogalmazott, számukra nagyszerűen kezdődött a torna, hiszen megérdemelt győzelmet arattak.

"Nigéria jól játszott, de mi jobbak voltunk. Örülök, hogy én rúghattam a büntetőt, és elégedett vagyok azzal, ahogyan elvégeztem" - nyilatkozta a Real Madrid játékmestere.

Hozzátette, az első csoportmeccs megnyerése további önbizalmat és lendületet ad nekik, ezáltal javulni fog a játékunk, és úgy folytatják útjukat a világbajnokságon, ahogyan tervezték.

A horvátok csütörtökön Argentínával találkoznak, amely az első fordulóban csupán 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal, részben Lionel Messi kihagyott tizenegyese miatt.

Modric úgy fogalmazott, nehéz mérkőzés előtt állnak, hiszen a dél-amerikaiak minőségi csapatot alkotnak, ők a D csoport esélyesei.

"Kemény lesz, hiszen nekik győzelemre kell játszaniuk, mivel szombaton döntetlenre végeztek, ami számukra sohasem elfogadható" - vélekedett.

A nigériai válogatott német szövetségi kapitánya, Gernot Rohr kijelentette, rendkívül csalódott a vereség miatt, de elismerte, hogy Horvátország jobb csapat.

"A második félidőben vissza tudtunk volna kapaszkodni, de aztán jött a tizenegyes. A miénk a mezőny legfiatalabb csapata. Játékosaink hibáztak, sok időre és fejlődésre van szükségük, ezen dolgozunk. Remélem, a következő mérkőzésen, Izland ellen sokkal jobbak leszünk" - magyarázta.

Az Argentína-Horvátország mérkőzés csütörtökön - magyar idő szerint - 20 órakor kezdődik Nyizsnyij Novgorodban, a Nigéria-Izland találkozót pedig pénteken 17 órától játsszák Volgográdban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×