eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Hét magyar a FINA vezető testületeiben

Sportdiplomáciai siker született a budapesti vb utolsó FINA Bureau ülésén, amelyen kijelölték a következő négy év bizottságait. A nemzetközi szövetség történetében először hét magyar kapott helyet a különböző testületekben.

Az elmúlt ciklus elején, 2013-ban Gyárfás Tamás mellett három magyar név szerepelt a listákon, ez a szám most hétre bővült, köszönhetően a hatékony háttérmunkának, és persze az is számított, hogy – mint a FINA elnöke már két napja kijelentette – Magyarország minden idők legjobb világbajnokságát szervezte az elmúlt két hétben.

A már korábban funkcióban lévőek közül

  • dr. Kemény Dénes az edzőbizottság alelnöke lett,
  • dr. Salamon Ferenc a Masters,
  • Csurka Gergely pedig a Média Bizottság tagja maradt (őt hazai szövetségi jelölés híján, élve a szabályzatban rögzített jogával, a FINA Bureau külön döntéssel, saját hatáskörben nevezte ki).

Új tisztségviselőként

  • a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás bekerült vízilabda technikai bizottságba (négy év szünet után lesz ismét magyar tagja a sportág legfontosabb döntéshozó szervének),
  • Petrov Iván pedig az edzőbizottság úszást felügyelő grémiumában kapott helyett, míg
  • dr. Merkely Béla az orvosi bizottságban tevékenykedik.

Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó bizottságának (Executive) tagja amellett, hogy a FINA Aquatics World Magazine főszerkesztője marad, mostantól a FINA Műúszó Technikai Bizottságot felügyeli a Bureau képviselőjeként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×