eur:
391.95
usd:
359.55
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter

Diplomáciai botrányt okozott Rodri éneke a spanyolok Eb-aranyünnepén

Diplomáciai botrányt okozott az Európa-bajnok spanyol válogatott hétfő esti éneke a Cibeles téren. Morata, Rodri és a többi játékos azt énekelte: „Gibraltár spanyol”.

A Gibraltári Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki, amelyben kifejezi nemtetszését a spanyol válogatott ünnepségén történtekkel kapcsolatban. Gibraltár hivatalosan is panaszt fog tenni az UEFA-nál a történtek miatt az „elfogadhatatlan énekek és dalok” miatt.

Rodri, a Manchester City játékosa – az Eb legjobbja – kezdte. Elkapta Moratától, a csapatkapitánytól a mikrofont, és többször azt kiabálta: „Gibraltár spanyol”, amit a Cibelesre látogató rajongók és a játékosok is aztán átvettek.

A nyilatkozat szerint a Gibraltári Labdarúgó-szövetség hivatalos panaszt fog benyújtani az UEFA-nak a spanyol férfi labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság megnyerését ünneplő eseményen történtek miatt.

„A futballban nincs helye az ilyen jellegű viselkedésnek” – fogalmaztak.

Gibraltár politikai vezetősége is reagált: „A gibraltári kormány csalódottan tapasztalta, hogy a spanyol férfi labdarúgó-válogatott több játékosa Gibraltárról szóló, oda nem illő megjegyzésekkel ünnepelte Európa-bajnoki győzelmét.”

Címlapról ajánljuk
A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett szombati merénylet után Németországban is megerősítették a vezető politikusok védelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×