eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
HAMBURG, GERMANY - JULY 05: Cristiano Ronaldo of Portugal consoles a dejected Pepe of Portugal  during the UEFA EURO 2024 quarter-final match between Portugal and France at Volksparkstadion on July 05, 2024 in Hamburg, Germany. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Pepének a könnyes Eb-búcsú után is jutott meglepetés

A 41 éves portugál védőtől elköszönt klubcsapata, az FC Porto is.

A portugál válogatott tizenegyesekkel esett ki a franciák ellen a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A kontinenstorna legidősebb játékosa, Pepe vigasztalhatatlan volt, minden bizonnyal ezen a meccsen lépett pályára utoljára a nemzeti csapatban. Aztán kiderült, a klubjától is búcsúznia kell, a FC Porto a kiesés után érzelmes posztban hozta nyilvánosságra, hogy nem hosszabbít szerződést a 41 éves védővel – írja a Magyar Nemzet.

Az Eb-kiesés után néhány órával aztán kiderült: Pepének a klubjától, az FC Portótól is búcsúznia kell: „A történelem magáért beszél” – írták a közösségi médiában a sárkányok több, Pepéről készült fotóval együtt. Ha a védő csalódott is emiatt, nagy meglepetés nem érhette. Amikor május elején André Villas-Boas lett a Porto új elnöke, nem csinált titkot abból, hogy a fiatalítást tartja az egyik legfontosabb céljának, és ebbe a törekvésbe a 41 éves Pepe már annak ellenére sem fér bele, hogy a tavasszal is rendszeresen tagja volt a kezdőcsapatnak. Az új vezetőedző, Vitor Bruno korábban nem adott egyenes választ, amikor Pepe jövőjéről kérdezték, ám most már nincsen kétség, mennie kell.

A portugál sajtó úgy tudja, a védőnek esze ágában sincsen visszavonulni, és állítólag a Közel-Kelet felé kacsintgat.

Pepe 288 mérkőzés, 17 gól és 15 bajnoki cím (4 bajnoki, 5 Portugál Kupa, 4 Szuperkupa, 1 Ligakupa, 1 Interkontinentális Kupa) után búcsúzik az együttestől. Három évet töltött a szerelem városában, 2004 és 2007 között, mielőtt a Real Madridhoz csatlakozott volna. 2019-ben tért vissza a Portóba, és öt szezonon keresztül erősítette a csapat hátvédsorát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×