eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
A holland Danny Makkelie játékvezető (b) és Nagy Ádám a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar–németet vezető bírót szidják a horvátok

Danny Makkelie vezette a stuttgarti magyar–német-mérkőzést, utána sok bírálatot kapott a magyar táborból. Még többet a lipcsei horvát–olasz után, déli szomszédainktól.

Bruno Marić, a horvát játékvezetői bizottság korábbi feje – márciusban mondott le tisztségéről, miután megfenyegették – érthetetlennek tartotta Danny Makkelie néhány döntését. Miként szinte minden horvát megszólaló, beleértve Zlatko Dalić szövetségi kapitányt is, ő is kifogásolta, hogy miért hosszabbított a bíró ilyen indokolatlanul sokat. Felrótta neki, hogy Frattesi nyilvánvaló kezezését – van még nyilvánvaló kezezés a futballban? – követően nem adott azonnal büntetőt, szükség volt a VAR-ra.

Úgy vélte, szinte minden ítéletével az olaszokat segítette, a kétes esetekben a kedvükre döntött. Zlatko Dalić egy más kontextusban ugyancsak abbéli véleményének adott hangot, hogy a két nagy nemzetközi futballszövetség nem mér azonos mércével, s emiatt hátrányban vannak a kisebb országok válogatottjai.

Ezek a vélemények nagyjából egybe csengenek Nagy Ádámnak a németek elleni mérkőzés másnapján, a magyar csapat szálláshelyén elmondott véleményével. A magyar keret válogatottsági rekordere arról beszélt, hogy „bicskanyitogatóan arrogáns” volt vele Danny Makkelie, s nem jó, hogy kettős mércét alkalmaznak, egy BL-győztes futballista szóvá teheti a véleményét a bírónak, de az a magyarokkal szemben arrogáns.

Alighanem a holland játékvezetőnek valóban benne van ez a karakterében. Korábban a németek is panaszkodtak rá, az egykori aranylabdás, Matthias Sammer „nagyon, nagyon arrogáns embernek” minősítette, Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezetője egy tavaly tavaszi Chelsea–Dortmund meccs után mondta, hogy Makkelie akart lenni a legfontosabb ember a pályán. Emre Can, a Dortmund középpályása ugyanez a mérkőzés után ugyancsak Makkelie arrogáns viselkedésére panaszkodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×