eur:
396.52
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A portugál válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójának Törökország-Portugália mérkőzésén a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Átgázoltak a portugálok a törökökön

A portugál válogatott 3-0-ra legyőzte a török együttest, ezzel biztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

29. perc: lendületes portugál támadást Joao Cancelo rossz passza zárt le, ám a 16-os felé guruló labdát Akaydin, senkitől sem zavartatva, úgy passzolt hátra, hogy nem nézett fel és a korábban kimozduló Günok mellett a saját kapujába gurított, társai pedig már nem tudtak menteni (2-0).

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a portugálok, akik a csehek elleni nyitómérkőzésüknél lényegesen nagyobb elánnal futballoztak, ugyanakkor tiszta helyzetekig az első húsz percben nem jutottak el. Az első igazán szépen végigjátszott portugál akció aztán góllal zárult a játékrész közepén, néhány perccel később pedig egy egészen szürreális öngóllal megduplázódott a portugálok előnye.

I. félidő, 22. perc: bal oldali portugál támadás végén Nuno Mendes lőtte élesen középre a labdát, amely egy védő lábáról Bernardo Silva elé pattant, aki nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

Az első félidőben a török csapat sem volt teljesen veszélytelen, gólt azonban nem tudott szerezni.

A fordulás után a törökök igyekeztek több kockázatot vállalva futballozni, de a rivális gyorsan megbüntette ezt és egy labdaszerzés után a harmadik gólját is megszerezte. A mérkőzés érdemi részét ezzel Roberto Martinez csapata gyakorlatilag lezárta. A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak még lehetőségek, de újabb találat nem esett.

II. félidő, 56. perc: Cristiano Ronaldo ugrott ki üresen a jobb összekötő helyén, majd a 16-oson belülre érve Bruno Fernandes elé tálalt, aki az üres kapuba gurított (3-0).

Végeredmény: 3-0.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×