eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány (j) megköszöni lecserélt játékosának, Toni Kroosnak a játékát a németországi labdarúgó Európa-bajnokság Németország és Skócia között az A csoportban játszott nyitómérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. június 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Németországban beindult a matek, Anglia vagy Olaszország is jöhet az Eb-nyolcaddöntőben

A magyarok elleni stuttgarti győzelemmel a rendező Németország az Eb résztvevői közül elsőként jutott a nyolcaddöntőbe. Noha a Svájc elleni vasárnap esti mérkőzés még hátravan, a szakértők már a lehetséges ellenfelek közül "válogatnak ".

A német sajtó szerint jobb a földön maradni, és első lépésként vasárnap Svájc ellen győzelmet aratni. Ebben az esetben ugyanis százszázalékos a csoportelsőség. Ebben az esetben a nyolcaddöntőben június 29-én Dortmundban lép pályára a C csoport második helyezettje ellen. Ebben a esetben a legnagyobb valószínűséggel Anglia vagy Dánia jöhet, de adott esetben még Szlovénia is a lehetséges ellenfelek között lehet.

Ha viszont egy Svájc elleni esetleges vereség miatt a csoportban a második helyre szorulna vissza a hazai csapat, akkor ugyancsak június 29-én Berlinben a B csoport második helyezettje közül kerülhet ki az ellenfél. Spanyolország az olaszok elleni csütörtöki győzelemmel immár a B csoport biztos győztese, így a kiváló játékot nyújtó spanyolok csak a negyeddöntőben következhetnének, Olaszország viszont a csoport lehetséges második helyezettjeként a nyolcaddöntőben a németek ellenfele lehet. De akár még Albánia is, ehhez azonban az albánoknak a csoport első helyezettjét, Spanyolországot kellene legyőzniük.

Julian Nagelsmann ugyanakkor – legalábbis a nyilvánosság előtt – nem vesz részt a találgatásokban. "Számunkra a csoportban az első hely fontos. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni" – idézte az ARD a fiatal szövetségi kapitányt. Erre utal az is, hogy értesülések szerint a vasárnapi mérkőzésen a csapaton nem kíván változtatni, és ugyanazt a tizenegyet küldi pályára, amely Skócia és Magyarország ellen kiharcolta a győzelmet.

Ha a foci Eb-k kulisszatitkai érdeklik, hallgassa meg Szalai Ádámmal készült exkluzív interjúnkat:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 06:50
×
×
×
×