eur:
396.52
usd:
370.82
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
A másnapi, magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő olasz labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2022. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megszületett az Eb-történelem leggyorsabb gólja, de ennyi öröme volt Albániának Olaszország ellen

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában.

Az Európa-bajnokság egyik legsimábbnak ígérkező összecsapása óriási meglepetéssel indult, mivel Bajrami már a 23. másodpercben előnyhöz juttatta a csak légiósokkal kiálló albánokat. Ez volt az Eb-történelem leggyorsabb gólja, a csúcsot 2004 óta az orosz Dmitrij Kiricsenko tartotta 67 másodperccel.

Luciano Spalletti kapitány együttese hamar összeszedte magát, és negyedóra alatt megfordította az állást. A folytatásban maradt a címvédő Squadra Azzurra nyomasztó fölénye, Frattesi a kapufát találta el, a túloldalon a brazil Sylvinho tanítványainak ellentámadásai alig jutottak túl a felezővonalon.

Térfélcsere után kissé visszaesett az iram, de a 11. Eb-jükön szereplő olaszok továbbra is kézben tartották a meccset. A második játékrész derekától a kékek többnyire csak labdatartásra törekedtek, ekkor már elvétve akadtak támadások, a második Eb-jén részt vevő albán csapat pedig teljesen veszélytelen volt a kapura. A hajrában összejöhetett volna az egyenlítés, de Donnarumma remek védéssel megmentette együttesét a góltól.

A második körben, szerdán az albánok a nyitókörben szintén alulmaradt horvátokkal csapnak össze, csütörtökön pedig az olaszok a spanyolokkal vívják a B csoport slágermeccsét.

Címlapról ajánljuk

Meghiúsulhat a benzines és dízelautók európai tilalma

Egy javaslat szerint azután is lehetne robbanómotoros járműveket értékesíteni, hogy teljesül az unió által kitűzött, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó cél. A megoldás kulcsa alternatív üzemanyagok bevonása lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×