eur:
389.47
usd:
363.74
bux:
68006.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Harry Kane angol csapatkapitány (j) és csapattársa, Bukayo Saka a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzés végén a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
Nyitókép: MTI/EPA Pool/Laurence Griffiths

Rasszista támadások a tizenegyest rontó angolok ellen

Boris Johnson brit miniszterelnök is elítélte a közösségi médiában a 11-est rontó angol labdarúgókat ért rasszista támadásokat.

A vasárnapi döntőben a büntetőpárbaj során az angoloktól Marcus Rashford, Jadon Sancho, majd Bukayo Saka is hibázott, így Olaszország nyerte meg az Európa-bajnokságot.

"Ez az angol csapat megérdemli, hogy játékosait hősként tiszteljék és ne rasszista szidalmaknak legyenek kitéve" - írta a Twitteren Boris Johnson.

Oliver Dowden kulturális, sport- és médiaügyi miniszter pedig büntetéseket helyezett kilátásba a közösségi oldalakat üzemeltető cégeknek, ha nem lépnek fel platformjaikon a rasszista támadásokkal szemben.

A londoni rendőrség szintén a Twitteren úgy fogalmazott, hogy ez a viselkedés teljes mértékben elfogadhatatlan, ezért vizsgálatot indít az ügyben.

Különösen az utolsó 11-est elhibázó Saka, az Arsenal 19 éves futballistája kapott sok fenyegető üzenetet. Ugyanakkor már az egész torna során jellemző volt, hogy a közösségi oldalakon folyamatosan szidalmazták a játékosokat, különösen a színes bőrű labdarúgókat, amiért a csapat a meccsek előtt letérdelt, így tiltakozva a rasszizmus ellen.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×