eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gareth Southgate angol szövetségi kapitány ünnepel a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Horvátország mérkőzés végén a londoni Wembley Stadionban 2021. június 13-án. Az angol válogatott 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/AP/Getty/Pool/Laurence Griffiths

Tökéletes éjszakát ünnepelhettek az angolok

Nyilatkozatok az angol-ukrán negyeddöntő után.

Gareth Southgate, a labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős angol válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosai határozottak és könyörtelenek voltak a szombati negyeddöntőben, amelyben 4-0-ra múlták felül Ukrajnát.

A negyeddöntős részvételről a szakember kiemelte: nem állt szándékukban hátralépni, és az elődöntőbe jutás kapcsán pedig meg akarják ragadni a lehetőséget.

"Nem egyszerűen reménykedni akarunk a győzelemben, vagy megadni a sorsnak arra az esélyt, hogy szerepe legyen. Játékosaim az egész meccsen határozottak és könyörtelenek voltak" - utalt a római találkozóra, valamint a folytatásra. Anglia elődöntős ellenfele szerdán Dánia lesz.

Az angol együttes csoportmérkőzéseit a Wembley Stadionban játszotta, és a római kirándulás után oda is tér vissza, hiszen a torna hátralévő három összecsapását - így a döntőt is jövő vasárnap - már Londonban rendezik. Az angolok még nem kaptak gólt ezen az Eb-n, egy döntetlen mellett négyszer nyertek. Az egyenes kieséses szakasz első körében Németországot győzték le 2-0-ra.

Az utóbbi találkozón eredményes, Ukrajna ellen duplázó Harry Kane azt hangsúlyozta, hogy a mérkőzésről mérkőzésre jobban teljesítenek.

"Nagy volt rajtunk a nyomás és magas volt az elvárás, hiszen mi számítottunk esélyesebbnek.

De tökéletes éjszakánk lett: újabb kapott találat nélküli meccs, és szereztünk négy gólt" - mondta.

A második angol gólt szerző Harry Maguire kiemelte: nem akar "buligyilkos" lenni, de nem állnak meg az elődöntőnél, amelyben majd egy újabb nagy mérkőzés vár rájuk, a végén továbbjutással.

Andrij Sevcsenko, Ukrajna szövetségi kapitánya szerint nagyszerű teljesítményt nyújtottak az Eb-n, és remek eredményt értek el.

"A csapatnak volt saját stílusa, és a mérkőzés állásától vagy az ellenféltől függetlenül ragaszkodott a saját játékához. Ebből a szempontból jól futballoztunk. A játékosaim minden tőlük telhetőt megtettek, amiért köszönettel tartozom" - mondta.

A másik, keddi elődöntőben Olaszország-Spanyolország mérkőzést rendeznek, ugyancsak a Wembley Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×