eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
11 June 2021, Bavaria, Munich: A banner with the inscription UEFA Euro 2020 hangs in front of the Allianz Arena. On 15.06.2021 the match of group F, France against Germany, will take place in this stadium. A total of 24 nations will compete in the 2021 European Football Championship. Photo: Peter Kneffel/dpa (Photo by Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Peter Kneffel/picture alliance/Getty Images

Tudnivalók a Münchenbe utazó szurkolóknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közzétette a legfontosabb tudnivalókat azoknak a szurkolóknak, akik Münchenbe utaznak a szerdai, Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésre.

Az mlsz.hu-n olvasható útmutatás alapján a Németországba személygépjárművel történő beutazás előtt nem kell regisztrálni, továbbá a beutazáskor negatív tesztet vagy védettségi igazolást bemutatni, és a beutazó mentesül a karanténkötelezettség alól is. Más szabályok vonatkoznak ugyanakkor a légi úton érkezőkre, nekik az utazás megkezdése előtt vagy be kell mutatniuk friss antigéntesztet, illetve nukleinsav kimutatásán alapuló tesztet (PCR, LAMP, TMA), vagy magyar védettségi igazolványt, vagy megfelelő nyelven kiállított igazolást arról, hogy felgyógyultak a betegségből.

A mérkőzést a koronavírus járványügyi rendelkezések miatt 14 500 szurkoló jelenléte mellett tartják meg, azaz minden ötödik helyre ülhetnek le a nézők; ez a müncheni stadion teljes kapacitásának a 22 százaléka. Az Allianz Arénába való belépéshez be kell mutatni az érvényes jegyet a mobilalkalmazásban, az érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányt, rendelkezni kell FFP2-es maszkkal, digitális negatív Covid-teszttel vagy Covid-19 karszalaggal. Ez utóbbit a mérkőzés előtt, időpontfoglalás mellett, a stadion "collection" pontjainál lehet felvenni.

A mérkőzést kiemelt egészségügyi óvintézkedések mellett tartják, és a nézőktől elvárják a magatartási kódex betartását. Az A4 nagyságú lapnál nagyobb táska, étel és ital a stadionba nem vihető be.

Részletek az mlsz.hu-n olvashatók.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×