eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy Zsolt (j) és a walesi Gareth Bale a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A régi Bale-t szeretnék visszakapni a walesiek

A török válogatott Bakuban szinte hazai környezetben fogadja a walesieket a szerdai második mérkőzésén. A hazai, azeri szurkolók a Milinek becézett gárdát biztatják majd.

Uğurcan Çakır – Mehmet Zeki Çelik – Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cengiz Umut Meraş – Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder – Burak Yılmaz. Ezt a tizenegyet tervezik a törökök 18 órakor kezdődő mérkőzésre. Nem kezdték jól a tornát, hiszen 3-0-ra kikaptak az olaszoktól, de ezt gyorsan maguk mögött hagyták, úgy számolnak, a Squadra Azzurra mindhárom ellenfelét veri majd.

A törökök a 2020–2021-es idényben a németek, a horvátok, az oroszok és a lettek ellen három, a hollandok ellen négy gólt szereztek, így megvan a támadópotenciál a játékosokban – más kérdés, hogy ez az olaszok ellen egyáltalán nem volt érzékelhető.

Şenol Güneş elsősorban a középpályás sor játékát szervezte át, nem akarja, hogy ismét olyan keveset birtokolja a csapata a labdát, mint a nyitányon.

A walesiek a Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore tizenegyet tervezik. Nagyon remélik, hogy megszakad Gareth Bale rossz sorozata, az előző idényt a Tottenham Hotspurben töltő szélső a legutóbbi 12 (!) válogatott mérkőzésén gól nélkül maradt.

A walesi válogatott ugyanakkor az eddigi hét Európa-bajnoki mérkőzésén (2016, 2021) csak egyszer, a portugálok elleni franciaországi elődöntőben nem szerzett gólt.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×