eur:
400.23
usd:
369.69
bux:
74127.83
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha vesztünk, akkor is látom a jót, ha nyerünk, akkor is a rosszat - Marco Rossi

A szövetségi kapitány azt kérte, mindenki bízzon a döntéseiben; nem véletlen, hogy nem Liverpoolba vagy Isztambulba jár meccset nézni, hanem például Kecskemétre.

A budapesti magyar-holland 1-1 és a zenicai bosnyák-magyar 0-2 után egész más hangulat uralkodik a magyar labdarúgó-válogatott háza táján. A vb-selejtezők előszobájának tekinthető Nemzetek Ligájában már jobbára felfelé kell pillantgatni a tabellán, nem lefelé – a csapat jó eséllyel a 2. kalapból várhatja majd a vb-selejtezős csoportok sorsolását, ami sokkal nagyobb esélyt kínál a kijutásra, mint például a 3. kalap.

A helyzetet értékelve interjút adott a Molcsapat.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány, és azt mondta: végül mindig a végeredmény számít, az, hogy nyer-e a csapat vagy veszít.

"Ha kikapsz, a hibáidról beszél mindenki, ha nyersz, senki nem beszél arról, mit lehetett volna másképp csinálni. De nekem óriási a felelősségem, amikor a győzelem idején is észreveszem a hibákat, és amikor nehéz időszakot élünk át, igyekszem pozitív energiákat adni" - fogalmazott.

A nagy győzelmi esély mellett ennek szellemében reálisnak tartja a hollandok elleni 1-1-es végeredményt, pedig a hajrában ember- és gólelőnyben játszott a válogatott.

Ugyanakkor szerencsésnek érzi magát, mert kapitányként kész játékosokat kap, és ezúttal mindenkiben megvolt

  • a szív,
  • az akarat,
  • a vagányság,
  • az önbizalom és
  • a jó fizikai állapot is.

A mutatott önfeláldozó, fegyelmezett játékkal így elégedettebb még az eredménynél is.

Boszniában már "voltak hibák", ám ott is "csapatnak nézett ki" a válogatott, mindenki segítette a másikat. "Ez Hollandia ellen 1 pontot ért, Bosznia ellen 3-at" - rögzítette, kiemelve, hogy egyébként sem lehet edzőként boldogtalan, hisz van a csapatban egy mezőnyből kiemelkedő Szoboszlai Dominik is.

Bevallotta, az Eb-t és a szeptemberi meccseket követően voltak gondok, "megremegtek", de a mostani két meccs mindent helyretett.

A beugrók közül kiemelte a fradista Botka Endrét és Fiola Attilát is - utóbbit tartja az egyik legmegbízhatóbb játékosnak -, illetve beszélt Schäfer András megkérdőjelezhetetlen helyéről is, már amikor egészséges.

Kérte, mindenki bízzon a döntéseiben; nem véletlen, hogy nem Liverpoolba vagy Isztambulba jár meccset nézni, hanem Kecskemétre, így bukkant rá Nikitscher Tamásra is, aki gyorsan alapemberré vált Nagy Ádám helyén.

A papíforma alapján kikap a csapat a Hollandia és Németország elleni NL-zárás alkalmával, azonban "nem mindegy, hogyan" játszanak majd.

"A németek elleni vereség módját például nem tudom elfogadni, nem történhet meg még egyszer, hogy eltűnik a pályáról a csapatom" - utalt az 5-0-s vereségre az első fordulóban.

Lesz is tétje azoknak a mérkőzéseknek a koefficienspontok és a pótselejtezős helyek miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 17. 20:41
×
×
×
×