eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szoboszlai kihagyott egy ziccert – de Szalah győztes gólt lőtt, élen a Liverpool!

A Liverpool FC idegenben 2-1-re legyőzte a Wolverhamptont a Premier League 6. fordulójában, s ezzel a tabella élére ugrott. Biztosan az élen is zárja majd a fordulót, ha csak a Villa nem nyer vasárnap Ipswichben hétgólos különbséggel. Szoboszlai Dominik a kezdő tizenegyben kapott helyet.

A Vörösök az Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Gravenbech, Mac Allister – Szalah, Szoboszlai, Luis Díaz – Jota tizeneggyel kezdtek, azaz visszatért minden pihenő kulcsember a szerdai Ligakupa-győzelem után.

A Wolves nem kezdte jól az idényt, az első öt fordulóban csak egyetlen pontot szerzett, de lényegesen jobb játékerőt képvisel, mint azt a bajnoki helyezése (utolsó…) mutatja. Tavaly szeptember 23-án 3-1-re nyert a Liverpool a Farkasok pályáján, de előtte februárban 3-0-ra kikapott.

Arne Slot csapata az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést, a nagyon erős fizikumú Ibrahima Konaté a védők közé beugorva pontos fejessel küldte a bal oldalról érkező labdát a hálóba. A hátvédnek ez volt az első gólja a Premier League-ben. Addigra már túl voltak a Vörösök egy nagy helyzeten: a 43. percben Andy Robertson beadására jól érkezett Szoboszlai Dominik, de öt méterről küldött lövése elakadt a jó ütemben és jó helyre mozduló Johnstone-ban.

A második félidőben a hazaiak gyorsan kiegyenlítettek, Ait-Nouri közelről a kapuba passzolta a labdát, ez volt mindössze a második gól, amelyet a Liverpool ebben a bajnoki idényben eddig kapott. Nem sokáig maradt azonban döntetlen az állás, mert Luis Diaz tizenegyest harcolt ki a 61. percben, azt pedig Mohamed Szalah gólra váltotta.

A 2-1-es vezetés birtokában Slot cserélt, levitte Luis Diazt és Szoboszlait is, beállt Jones és Gakpo, de a csapat leginkább őrizte az eredményt, a brit minősítés szerint professzionális teljesítményt nyújtott.

Ezzel a győzelemmel, miután a Manchester City csak döntetlent játszott Newcastle-ben (1-1), a Liverpool a bajnoki tabella élére ugrott. Tizenöt pontja van, a Citynek és az Arsenalnak 14-14, a Chelsea-nek 13. Az Aston Villának csak 12, de csatlakozhat pontszámban az éllovashoz, ha vasárnap nyerni tud az Ipswich Town ellen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×