eur:
393.36
usd:
356.43
bux:
72789.98
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke beszél a decemberi rövidpályás úszó-világbajnokság kezdete előtt 100 nappal tartott sajtótájékoztatón a vb helyszínén, a budapesti Duna Arénában 2024. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Wladár Sándor: most mindenki komolyabban fogja venni, hogy van mit javítani

Már csak 99 nap van hátra az első rövidpályás úszó világbajnokságig, amelynek Magyarország ad otthont. A remények szerint a párizsi olimpia sztárjainak nagy részét is láthatják a nézők a Duna Arénában. A hivatalos jegyértékesítés is megkezdődött a decemberi eseményre. A MÚSZ elnöke szerint most is az a szervezők célja, hogy minden idők legjobb eseményét rendezzék meg.

2017 óta ez lesz a 12. világverseny, amelyet a szövetség jelenlegi csapata szervez. Látva, hogy az elmúlt 7-10 évben a kontinens más országai milyen eseményeket hoztak össze, toronymagasan fölöttük állunk. Ez a biztosíték, és ez a magyarázat arra, hogy miért szeretnek idejönni akár a nemzetközi úszók, akár a tisztviselők, akár a nézők – jelentette ki az InfoRádióban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Megjegyezte: valami olyasmit nyújtunk Magyarországon, ami nincs sehol máshol a világon.

Ez a mostani világbajnokság is hozzájárulhat, hogy még szorosabb legyen a kapcsolat a nemzetközi szövetséggel, amely aztán Budapestre teszi át a székhelyét nem sokkal később. Mint Wladár Sándor mondta, akkor van bizalom, ha eredmények vannak, és a környezet figyelmét, elismerését csak akkor lehet kivívni és megtartani, ha újra és újra bizonyít valaki.

"Ha ezt a rövidpályás vb-t esetleg elszúrnánk, akkor egy nagyon negatív helyzet adódna. Itt nem az a kérdés, hogy mennyire jól tudjuk megcsinálni ezt a rövidpályást, hanem az a kérdés, hogy meg tudjuk-e úgy csinálni, hogy megkapja a »best evert«, vagy nem kapja meg. Egy biztos: nekünk a legjobbat kell nyújtani ahhoz, hogy a versenyzők is a legjobbjukat nyújthassák" – fogalmazott a sportvezető, hozzátéve: a sportolók, edzők eljönnek ide és mindig elmondják, hogy Budapestre jó érkezni, mert itt minden szinte tökéletes.

Az elnök nagyon nagy show-t ígért, véleménye szerint ugyanis nagyon fontos a mai világban, hogy az úszást körülvegyék olyan újítások, show-elemek, amelyek még nézhetőbbé, még élvezhetőbbé teszik ezt a sportot, hiszen a látványsportágak is jönnek föl, ezért az úszásnak kell valami plusz.

Reméli, hogy Párizs érmesei, döntősei itt lesznek, elindulnak, megmutatják tudásukat, de azt a reményét is kifejezte, hogy a magyar úszók teljesítményével is jobban képbe lehet kerülni.

"A magyar úszóknak a rajtforduló technikával, a fordulót követő kiúszással azért van mit fejlődni, és itt most tetten érhető lesz, hogy ki hol tart. Évek óta mondom különböző eseményeken, hogy sokkal jobban kell figyelni arra, milyen a rajtforduló. Nem arra kell koncentrálni, hogy milyen az úszássebesség, az rendben van, csak valahogy a fordulónál mindig hátrányba kerülünk. Ez az esemény meg fogja mutatni azt, hogy hol tartunk, és mindenki jobban, komolyabban fogja venni, hogy van mit még javítanunk" – mutatott rá Wladár Sándor.

Elhangzott: a világbajnokságon leginkább a párizsi olimpián döntős sportolóktól, az ötkarikás aranyérmes Kós Huberttől és Milák Kristóftól, a negyedik Németh Nándortól, vagy éppen a rövidpályás specialista Szabó Szebasztiántól várják a legjobb egyéni eredményeket. A csapatot a novemberi kaposvári országos bajnokság után jelölik ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet igazgatója szerint a szövetségi kormányzat nem úgy értelmezte a tartományi választási eredményeket, hogy változtatnia kell a politikáján, hanem úgy, hogy azt csupán nem magyarázták el elég jól. Mindenesetre az AfD és az új BSW erősödése, különösen utóbbi lehetséges, CDU-val történő kormányzása jelentős ellentéteket hoz reflektorfénybe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×