eur:
390.26
usd:
357.54
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Ligetvári Patrik, az olimpiai kvalifikációs férfi Európa-bajnokságon szereplő magyar kézilabda-válogatott játékosa interjút ad az MTI újságírójának a csapat kölni szálláshelyén 2024. január 21-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ligetvári Patrik: minél később szeretnék hazajönni Párizsból

A férfi kézilabda-válogatott játékosa változtatott az elmúlt évek gyakorlatán, és úgy érzi frissen kezdi meg a felkészülést az olimpiára.

Ligetvári Patrik, a Veszprém kézilabdázója örült annak, hogy Xavi Pascual lett a csapat új vezetőedzője.

„Olyan edzőt kaptunk, aki tud segíteni abban, hogy előrelépjen a csapat. Az a cél, hogy a legmagasabb szintre jussunk előre. Biztos, hogy olyan dolgokat rak bele a felkészülésbe, amivel még előrébb tudunk lépni” – mondta a játékos, aki szerint könnyebb lesz az átmenet azáltal, hogy többen ismerik a spanyol stílust, és a magyar válogatott is ilyen felfogásban játszik.

A férfiválogatott június 25-én kezdi meg a felkészülést a párizsi olimpiára. Ligetvári Patrik kifejtette, ezúttal másként építette fel a saját szünetét, a bajnoki döntő után nem állt le teljesen, a pihenés mellett is végzett fizikális munkát, hogy ne legyen nehezebb az újrakezdés, és azóta is edz folyamatosan. Ennek köszönhetően frissnek érzi magát.

„A legfontosabb cél most az, hogy az olimpián minél jobb teljesítményt tudjak nyújtani, én is és a csapat is.”

A keret egészségi felméréssel kezd, a többi programot egyelőre nem tudja, de biztos abban, hogy kemény fizikális munka vár rájuk, és a labda is előkerül a felkészülés elején.

Ligetvári Patrik elárulta, hogy Lékai Máté szokott a szobatársa lenni, és a legutóbbi Izland elleni mérkőzés után újranézték vele a 2012-es olimpiai negyeddöntőt, amit éppen az irányító nagyszerű teljesítményének is köszönhetően nyert meg a magyar csapat.

„Máté nem olyan sokszor nézte vissza, neki is fura volt. Azt néztük, hogy mennyit változott azóta a kézilabda és a szabályok.”

A válogatott védekező specialistája azt mondta, hogy a csoportból való továbbjutás a cél. Szeretnének jó eredményt elérni, minél később hazajönni Párizsból.

A magyar csapat Párizsban az egyiptomi, az argentin, a norvég, a dán és a francia együttessel szerepel egy csoportban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Csütörtökön délelőtt is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így 390 alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében. Ott azonban egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését, és a délutáni órákban 358 közelébe vissza is gyengült a forint. Ma szinten tartotta az irányadó kamatokat az Európai Központi Bank, a sajtótájékoztatón pedig Christine Lagarde elnök nagyon kerülte, hogy konkrét iránymutatást adjon a szeptemberi kamatcsökkentés esélyeivel kapcsolatban, így a devizapiacokon elmaradtak a nagyobb kilengések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 17:47
2024. július 18. 16:10
×
×
×
×