eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
vívás
Nyitókép: David Madison/Getty Images

Vívó Eb: nem sikerült érmet szereznie a férfi párbajtőrcsapatnak

Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

Az olimpiára készülő, Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid alkotta címvédő együttes a 16 között kapcsolódott be a küzdelembe, ahol öt találattal verte az észteket. A negyeddöntőben viszont már nem tudott eredményesen vívni, 45-31-re kikapott a spanyoloktól, így a folytatásban legfeljebb az ötödik helyet érhette el.

Az ukránok ellen az első négy pár után hátrányban volt, a fordulatot a 2019-ben világbajnok, Tokióban olimpiai ezüstérmes, a bázeli Eb-n egyéniben második helyezett Siklósi 7-2-es asszója jelentette. Innentől a szűk előnyt a csapattársak végig megőrizték.

Az utolsó mérkőzésen a németekkel kellett megküzdeni az ötödik helyért.

A magyarok apránként fokozatosan növelték előnyüket, a hetedik pár után 32-26-ra vezettek, a nyolcadik asszó viszont nem sikerült, az egyéniben bronzérmes Andrásfi 10-5-re kikapott Marco Brinkmanntól. A végén Siklósi Lukas Brinkmannal vívott, kevés találat esett, a vívóidő lejárta előtt azonban a németnek sikerült egyenlítenie. A ráadásban is ő támadott, a magyar párbajtőröző azonban egy karra elhelyezett közbeszúrással megnyerte a mérkőzést.

Eredmények:

férfi párbajtőr, csapatverseny:

a 16 között:

Magyarország-Észtország 33-25

negyeddöntő:

Spanyolország-Magyarország 45-31

az 5-8. helyért:

Magyarország-Ukrajna 35-33

az 5. helyért:

Magyarország-Németország 41-40

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×