eur:
390.2
usd:
357.81
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A spanyol Rafael Nadal honfitársa, Feliciano Lopez ellen játszik a párizsi keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Rafael Nadal visszalépett

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal kihagyja a wimbledoni teniszbajnokságot.

A 38 éves sztár csütörtökön közölte, hogy a július végén rajtoló párizsi olimpiára koncentrál.

„A Roland Garros óta salakon edzek, és az olimpiai versenyeket is salakon rendezik majd, méghozzá a Garros pályáin. A testemnek az a legjobb, ha nem váltok borítást, így szomorúan jelentem be, hogy nem leszek ott Londonban, hanem az utolsó olimpiámra készülök” – mondta a kétszeres wimbledoni bajnok, aki legközelebb a svédországi Bastadban versenyez július 15-től.

A sérülésektől gyötört, vélhetően utolsó idényét taposó Nadal az év elején egyik fő céljának nevezte az olimpiát, ahol harmadik aranyérméért száll harcba. A 2008-as pekingi seregszemlén egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc Lopezzel párosban diadalmaskodott. Párizsban a Garroson nemrég harmadik GS-trófeáját begyűjtő Carlos Alcarazzal indul párosban.

A 137. wimbledoni bajnokság július 1-jén kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 17:47
×
×
×
×