eur:
396.53
usd:
371.09
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
A spanyol Rafael Nadal honfitársa, Feliciano Lopez ellen játszik a párizsi keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Rafael Nadal visszalépett

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal kihagyja a wimbledoni teniszbajnokságot.

A 38 éves sztár csütörtökön közölte, hogy a július végén rajtoló párizsi olimpiára koncentrál.

„A Roland Garros óta salakon edzek, és az olimpiai versenyeket is salakon rendezik majd, méghozzá a Garros pályáin. A testemnek az a legjobb, ha nem váltok borítást, így szomorúan jelentem be, hogy nem leszek ott Londonban, hanem az utolsó olimpiámra készülök” – mondta a kétszeres wimbledoni bajnok, aki legközelebb a svédországi Bastadban versenyez július 15-től.

A sérülésektől gyötört, vélhetően utolsó idényét taposó Nadal az év elején egyik fő céljának nevezte az olimpiát, ahol harmadik aranyérméért száll harcba. A 2008-as pekingi seregszemlén egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc Lopezzel párosban diadalmaskodott. Párizsban a Garroson nemrég harmadik GS-trófeáját begyűjtő Carlos Alcarazzal indul párosban.

A 137. wimbledoni bajnokság július 1-jén kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×