eur:
394.13
usd:
367.03
bux:
0
2024. június 19. szerda Gyárfás
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC Telekom Waterpolo és a horvát Jug Dubrovnik mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar csapat 14-13-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Dénes befejezi pályafutását, két játékos érkezik a Ferencvároshoz

Befejezi pályafutását Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai bajnok vízilabdázója.

Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 37 éves klasszis jelenleg százszázalékig a párizsi játékokra koncentrál, és az ezt követő fél évben egyeztetnek majd arról, milyen pozícióban segíti a jövőben a zöld-fehéreket.

Nyíri szezonértékelőjében kifejtette, az együttes a múlt heti Bajnokok Ligája-győzelmével vált véglegesen európai topcsapattá, ugyanis az elmúlt öt évben két arany-, egy-egy ezüst- és bronzérem, valamint egy hatodik hely a mérlege, ennél pedig csak az ideit megelőző három kiírásban győztes Pro Recco tud eredményesebb időszakot felmutatni. Hozzátetette, a céljuk, hogy a következő öt évben inkább a Ferencváros oldalára billenjen a mérleg.

A bajnokságot és a Magyar Kupát százszázalékos mérleggel nyerte az FTC, erről a sportvezető úgy vélekedett: ezért nem a győztest kell hibáztatni - utalt ezzel arra, hogy a sajtóban emiatt érdektelennek nevezték a bajnokságot - és azon lesznek a következő időszakban is, hogy tovább erősítsék a csapatot.

Az MVM Dome-ban rendezett eseményen az FTC bemutatta négy új igazolását: a válogatott két kiválósága, Manhercz Krisztián és Vámos Márton egyaránt visszatér a Népligetbe, Szolnokról pedig Vismeg Zsombor csatlakozik a magyar bajnok és kupagyőzteshez. Légiósként a spanyolok világbajnoka, Miguel De Toro kerül a zöld-fehérekhez, akiktől Varga Dénes mellett az orosz Danyiil Merkulov, az olasz Luca Damonte és Szabó Bence távozik.

Nyíri Zoltán Vámos és Manhercz visszatérése kapcsán megjegyezte, azzal, hogy a válogatott két újabb meghatározó alakja csatlakozik a kerethez, Varga Zsolt együttesét is segítik, ami egy Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is jól bevált recept.

Kiemelte, Vámos Mártonnal a világ egyik legjobb balkezese kerül vissza a Ferencvároshoz. A játékos elmondta, hogy várja már a közös munkát a szerbek klasszisával, a BL négyes döntő MVP-jének választott Dusan Mandiccsal, akivel remek párost alkothatnak majd a "rossz kéz" oldalon. Manhercz 2017 és 2018 között játszott a zöld-fehéreknél, akkor, ahogyan Nyíri Zoltán fogalmazott, valamit félbehagytak. A 27 éves pólós elmondta, rengeteget fejlődött azóta és más ember is lett, most pedig nagyon várja, hogy a lehető legnagyobb sikerekért küzdjön a Ferencváros színeiben. Vismeg Zsomborról Nyíri Zoltán kijelentette, egy olyan tehetséges fiatalról van szó, akinek nagy jövője lehet a modern vízilabdában, ehhez azonban kőkeményen kell majd dolgoznia a csapatnál.

Az FTC ügyvezető alelnöke a következő szezonnal kapcsolatban elmondta, a cél, hogy a csapat hazai porondon megvédje címeit, míg a BL-ben a legjobb négy közé jutás az elvárás.

Nyéki Balázs első vezetőedzőként töltött idényében mindent megnyert az együttessel, 41 meccséből csak egyet veszített el:

"Amikor a világ tetején vagyunk, akkor kell a legszerényebbnek lenni. Abban biztos vagyok, hogy innen fogjuk folytatni, ugyanezzel a mentalitással, más út nincs" - fogalmazott a szakember, aki a BL-győzelem kapcsán megjegyezte, a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénestől kapott elismerő szavak, illetve a fináléban legyőzött Reccót irányító Sandro Sukno gratulációja sokat jelentett számára. Hozzátette, utóbbi fantasztikus sportemberi tulajdonságokról tett tanúbizonyságot, és biztosan óriási feladat lesz versenybe szállni ellenük a következő kiírásban.

A sajtóeseményen a bajnoki és kupaezüstérmes női csapat is ott volt: távozott a klubtól Dömsödi Dalma, Gerendás Matilda, Pőcze Panna és Tóth-Csabai Dóra. Az érkezők között két kiváló légiós szerepel, a háromszoros BL-győztes, a 2022-es Európa-bajnokság MVP-je, a görög Elefteria Plevritu, valamint a holland center Noa De Vries is az FTC-hez szerződik. Magyar vonalról a francia válogatottal az olimpiára készülő Herczka Orsolya mellett Fekete Flórával erősödik a gárda, amelynek vezetőedzője a visszavonuló Gerendás György után Matajsz Márk lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az új ukrán–amerikai paktumról: Zelenszkij a biztosra ment, Biden már az újjáépítésre is gondol

Kis-Benedek József az új ukrán–amerikai paktumról: Zelenszkij a biztosra ment, Biden már az újjáépítésre is gondol

A megállapodásban rögzített célok megvalósulását döntően befolyásolja, hogy ki nyeri meg az őszi amerikai elnökválasztást – mondta az InfoRádióban a biztonságpolitikai szakértő. Az MTA doktora arról is beszélt, hogy Volodimir Zelenszkij láthatóan igyekszik bebiztosítani Ukrajna helyzetét, és alternatívákban is gondolkodik, ezért más országok vezetőivel is folyamatosan tárgyal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Nyaralni készülsz? Ennyibe kerülhet az orvosi ellátás külföldön

Nyaralni készülsz? Ennyibe kerülhet az orvosi ellátás külföldön

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) adatai szerint az év első öt hónapjában megkötött online utasbiztosítások díja naponta és személyenként 702 forint volt, ami mindössze 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 665 forintos szintet. Az igen kedvező díjszint ellenére a kiutazók mintegy harmada továbbra sem gondoskodik megfelelő utasbiztosításról, noha erre a védelemre annak is szüksége lehet, aki rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, illetve bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítással - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×