eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
DEBRECEN, HUNGARY - JUNE 08: Dominik Szoboszlai of Hungary during the international friendly match between Hungary and Israel at Nagyerdei Stadion on June 08, 2024 in Debrecen, Hungary. (Photo by Horvath Tamas/Getty Images)
Nyitókép: Horvath Tamas/Getty Images

Szoboszlai Dominik a sérüléséről: megoldottam ésszel

A Debrecenben 3-0-ra megnyert, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a második félidő elején ült le Szoboszlai a fűre a combja miatt.

A játékos a bal combján egy kötéssel hagyta el a pályát. Az M4 Sport kérdésére a mérkőzés után Szoboszlai Dominik kijelentette: "jól leszek". Elmondása szerint érezte, hogy kicsit beállt a lába és ezért inkább jelezte, hogy nem erőltetné, ápolást kért, és csere lett a vége. "Megoldottam ésszel" - utalt arra, hogy a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő csapat minden tagja számára az most a legfontosabb, hogy ne sérüljön meg. Az Eb-kezdet előtt mentálisan, testileg és taktikailag is felkészült a csapat Szoboszlai szerint.

Kifejelezetten jól működött a magyar támadójáték a mérkőzés első harmadában. Szoboszlai is úgy értékelt, hogy erősen kezdték a mérkőzést, a második félidő elejét kicsit "nyögvenyelősebbnek" érezte.

Remek volt az összjátéka Bolla Bendegúzzal, a bolgárokkal játszott mérkőzéshez hasonlította kettejük dinamikáját.

Bolla elmondta: kicsit fáradtan érkezett a mérkőzés előtt, de örül, hogy végig játszhatott és tudta segíteni a csapatot. Szoboszlaival régóta (utánpótlás koruk óta - a szerk.) ismerik egymást, örül, hogy ilyen jól működött a játékkapcsolat köztük.

"Jó volt győzelemmel hangolni az Eb-re. Számomra a Svájc elleni nyitómérkőzés kicsit különlegesebb lesz, mert az utóbbi éveket Svájcban töltöttem, rendkívül motiváltak vagyunk, és mindenki várja már az Európa-bajnokságot" - fogalmazott.

"Van még bennem", mondta Bolla Bendegúz, hozzátéve: reméli, hogy ez a tudás az Eb-n kijön majd. Várja már a mérkőzéseket, ahogy a csapat többi tagja is.

Az első gól szerzője, Sallai Roland azt mondta közvetlenül a mérkőzés után, hogy végre összeálltak a dolgok, és minden működött, ami nem jött össze Dublinban.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint senki sem panaszkodhat azzal kapcsolatban, hogy lehozta a pályáról Szoboszlai Dominikot, még ha a csapat játéka a cserék miatt összességében nem működtek olyan jól az automatizmusok a második félidőben. A mérkőzés erős kezdetével kapcsolatban elmondta, még mindig fájt a csapatnak, hogy vereséget szenvedett Írországban, így javítani akarta a hibákat. A meccs végén is domináltak, de még fejlődniük kell, mondta.

Callum Styles az első félidőben szenvedett sérülést (megrúgták), ezt meg fogják vizsgálni. Szoboszlaival kapcsolatban azt mondta, szerinte fáradtságról lehetett szó, és ő elég rutinos ahhoz, hogy megálljon, mielőtt nagyobb baj lenne.

Szoboszlai, Varga és Sallai triójáról elmondta, jóval ésszerűbb és mozgékonyabb focit játszanak, nem könnyű az ellenfeleknek velük szemben, de lecserélésük után sem vesztett a magyar csapat semmit, csak elégedettek lehetnek.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn indul az Európa-bajnokságra, első mérkőzését Svájc ellen fogja játszani június 15-én, szombaton, 15 órakor.

Frissítés: A magyarok első Európa-bajnoki ellenfele, a svájci labdarúgó-válogatott döntetlent játszott szombaton az utolsó felkészülési mérkőzésén a kontinensviadal előtt.

Svájc-Ausztria 1-1 (1-1)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×