eur:
395.38
usd:
369.57
bux:
71780.09
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Szoboszlai Dominik (b) és a gólszerző Varga Barnabás ünnepel a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Könnyed játékkal sima győzelem, de Szoboszlai megsérült

A magyar labdarúgó-válogatott az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésén, elsősorban remek első húszperces játékával, magabiztos győzelmet aratott Izrael ellen Debrecenben. A gólokat Sallai Roland és a duplázó Varga Barnabás szerezték (3-0). Callum Stylest és Szoboszlai Dominikot is sérülés miatt kellett lecserélni.

A kezdő csapatok. Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga Barnabás. Izrael: O. Glazer – Dasza, Hofmajszter, Slomo, Arad, Gruper – Samir, Lavi, Kinda – Biton, Baribo.

Az ellenfél nem utazik az Európa-bajnokságra, az őszi Nemzetek Ligája sorozatra készül. Valóban készül, mert alig két hete váltott szövetségi kapitányt, Ran Ben Simon dirigálja a csapatot. A feladat nagy: bennmaradni az A-osztályban, talán ez lesz az izraeli válogatott legelőkelőbb szereplése az 1970-es, mexikói vb-részvétel óta. A csoportellenfelek: Belgium, Franciaország, Olaszország.

Mit lehet kiolvasni a magyar kezdőből? Nehéz nem azt, pontosabban semmi nem szól az ellen, hogy megállapítsuk: Gulácsi Péter lesz az első számú kapus az Eb-n. A tíz mezőnyjátékosposztból heten ugyanaz kezd, mint Dublinban, nekik is nagy esélyük van arra, hogy kezdjenek majd Kölnben, a svájciak ellen. Dárdai Márton és Szalai Attila között még alighanem nyílt a verseny, főleg, hogy a berlini védő izomproblémákkal küzd. Loic Négónak is van egy kisebb sérülése, pedig talán a kapitánynál előrébb van, mint Bolla Bendegúz, viszont, ha egészségesek, biztosan mindketten játéklehetőséget kapnak a tornán.

Callum Styles kezd most Schäfer András helyett, de valószínűbb, hogy utóbbi van előrébb a sorban, noha bemutatkozása óta, ha egészségesen a keret rendelkezésére tudott állni, Styles is játszott szinte minden meccsen.

Jó lenne győzelemmel búcsúzni az Eb előtt, a hazai közönség előtt, de az eredmény ma, talán nem az elsődleges. Meg ne sérüljön senki, ez a legfontosabb, játszanak minél többen egy kicsit legalább. Ugyanakkor kétségtelen, hogy az írek elleni váratlan és elkerülhető vereség után felértékelődött ennek a meccsnek az eredménye.

Határozottan kezdett a magyar csapat, de a másik oldalon Gruper nagyobb veszélyt kelthetett volna, mint így, hogy nem találta el rendesen a labdát.

Talpon vagy húszezer ember a Nagyerdei Arénában: Szoboszlai Dominik beadását Varga Barnabás, körülbelül hét méterről, a lécre ollózta. Még a kipattanóba is belekotort, de a a labda elkerülte a kapuit.
A 12. percben Bolla Bendegúz beadását Varga Roland okosan visszafejelte, éppen Sallai Roland elé, aki hat-hét méterről a hálóba lőtt, 1-0.

Debrecen, 2024. június 8.
Sallai Roland ünnepel, miután gólt szerzett az Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án.
MTI/Derencsényi István
Debrecen, 2024. június 8. Sallai Roland ünnepel, miután gólt szerzett az Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. MTI/Derencsényi István

A meccs eddig a 2015-ös, legutóbbi debreceni A-válogatott-mérkőzést idézi, ami a csatárjátékot, a helyzetkihasználást illeti. Mert, hogy már 2-0!

Szoboszlai Dominik bedobása után Bolla ismét kitűnt, jól adott be, Varga Barnabás pedig a legjobbkor, a legjobb helyen állt, 4 méterről a kapuba lőtt, 2-0.

Több válogatott meccset Debrecenbe! 2015-ben, a litvánok ellen, a 29. percben alakult 3-0-ra az eredmény. Most elég volt 19 perc is. Sallai Roland beadása után Varga Barnabás fejelte a labdát a kapuba, 3-0.

Meleg van Debrecenben, ahol a közönség Marco Rossit élteti. Ivószünet.

Styles leült, ápolni kell. Kleinheisler László áll a helyére, talán inkább elővigyázatosságból.

Szoboszlai Bollát szolgálta ki, most is meg lehetett volna a negyedik az első félidőben, de a labda elment a felső sarok mellett.

Véget ért az első félidő.

Ne hasonlítsuk össze az ír és az izraeli válogatott játékerejét, csak szögezzük le: az eddigi 2024 júniusi félidők közül ez sikerült a legjobban. Az ötletesség, s ezzel összefüggően, főleg a helyzetkihasználást tekintve.

Lang helyett Fiola, Sallai helyett Gazdag áll be. Jobb a békesség, nehogy megsérüljenek a kulcsemberek, meg jussanak sokan játéklehetőséghez.

A második félidő elején is kézben tartja a magyar csapat a mérkőzést, de egyelőre ziccer nélkül.

Szoboszlai a lábát fájlalja, cserét kér. Leült a földre, a bal combjával van probléma, indokolt gyorsan lecserélni.

Csoboth Kevin váltotta a csapatkapitányt.

Varga Barnabás is befejezte, Ádám Martin játszik a helyén a továbbiakban.

A szakállas csatár első megmozdulásával a védelmet segíti, szögletre fejelte a labdát a kapu torkából.

A második félidőben is rendelt el ivószünetet Claudio Pereira, a portugál játékvezető.

Kleinheisler László 20 méterről lőtt, Glazer kapusnak nem okozott gondot a védés.

Egy percen belül jött a második félidő eddigi legnagyobb két helyzete. Előbb Ádám Martin nem találta el a labdát az öt és feles környékén, majd Gazdag Dániel lőtt az égbe, nagyjából hat lépésről.

Az utolsó mai magyar csere: Kerkez Milost Nagy Zsolt váltotta.

"Dzsó" rögtön beadott, Csoboth is helyzetbe került, de gyengén fejelt.

A 82. percben Fiola Attila labdáját Nagy Zsolt kapura emelte, de a kapufáról kipattant a labda. Nagyszerű labdaérintés volt, gólt érdemelt volna.

Magyar fölénnyel zárult a mérkőzés, 3-0-ra győzött Marco Rossi csapata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×