eur:
395.82
usd:
369.57
bux:
69658.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Dean Bombac, a Szeged sérült játékosa a férfi kézilabda NB I Telekom döntőjének első mérkőzésén játszott Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2024. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Bajban lehet a magyar válogatott kézilabdázó, eljárást kezdeményeztek ellene a súlyos sérülés után

Súlyos fejsérülést szenvedett a bajnoki döntő első mérkőzésén Dean Bombac, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázója. A szlovén irányító Ligetvári Patrikkal ütközött, aminek következtében néhány pillanatra elvesztette az eszméletét és az elvégzett MRI-vizsgálat szerint állkapocstörést szenvedett.

A Bombac szegedi klubja eljárást kezdeményez a veszprémi játékossal, valamint a játékvezetőkkel szemben - írja a delmagyar.hu, majd beszámolnak a 35 éves szlovén irányító állapoitáról

"Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg nála. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így

agyrázkódást is szenvedett,

pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma" – nyilatkozta klubhonlapon az OTP Bank-Pick Szeged csapatorvosa, Szabó István.

A szegedi csapat az eset miatt bejelentette, hogy hivatalos panasszal él a Magyar Kézilabda-szövetség illetékes bizottsága felé a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal, valamint a két játékvezetővel szemben. A klub úgy fogalmaz, számukra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyos sérülés büntetés nélkül maradt.

A bajnoki döntő első mérkőzését a Szeged 35–28-ra elveszítette Veszprémben. A második találkozót szerdán 18 órától a Pick Arénában rendezik.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: az ukrán külpolitika szempontjából óriási siker a békekonferencia

Kaiser Ferenc: az ukrán külpolitika szempontjából óriási siker a békekonferencia

Bármilyen békemegállapodás alapja csak Ukrajna területi épsége lehet – ez áll a hétvégi svájci békekonferencia zárónyilatkozatában. A dokumentumot a résztvevő 93 országból 81 írta alá, köztük Magyarország, valamint az Európai Unió vezetői. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az orosz vezetés további területszerzésben érdekelt, és a Vlagyimir Putyin által szabott feltételek nem lehetnek kiindulópontjai egy megállapodásnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Javul a hangulat, emelkednek a tőzsdék

Javul a hangulat, emelkednek a tőzsdék

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 09:41
×
×
×
×