eur:
389.56
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fucsovics Márton, a magyar Davis Kupa-csapat tagja edzésen a 2024. február eleji tatabányai Magyarország - Németország Davis Kupa selejtező mérkőzésről tartott sajtótájékoztató után Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban 2023. december 22-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Nagyot lépett előre Fucsovics Márton

A magyar teniszező bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a világranglistán, amelyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

Fucsovics a román főváros 579 ezer euró összedíjazású viadalán karrierje második ATP-diadalát aratta, a rangsorban elfoglalt pozíciójával pedig nagyon közel került a párizsi olimpiai részvétel kivívásához. A kijutáshoz június 10-én kell - alapesetben - az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben a nyári játékokon, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

Marozsán Fábián egy helyet lépett előre az előző héthez képest, miután a barcelonai tornán a nyolcaddöntőig jutott. A nőknél visszakerült a legjobb száz közé Bondár Anna. A jelenlegi első számú magyar női játékos a svájci Chiassóban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán döntőt játszott, a ranglistán pedig 13 pozíciót javítva a 95.

Gálfi Dalma két helyet rontva a 137., Udvardy Panna egyet visszacsúszva a 151., míg a párosban vasárnap versenyt WTA-tornát nyerő Babos Tímea maradt a 180.

A férfiaknál továbbra is a szerb Novak Djokovic, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
×
×
×
×