eur:
389.75
usd:
365.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Mohamed Salah, a Liverpool játékosa (k) gólt lő büntetőből a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének Atalanta - Liverpool visszavágó mérkőzésén az olaszországi Bergamo stadionjában 2024. április 18-án.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Bár az 5. percben szerzett gól rózsaszín álmokat szőtt, simán kiesett a Liverpool

Nagy esélyt kapott a Liverpool azzal, hogy már az ötödik percben előnybe került egy tizenegyesgóllal az Atalanta ellen, de a folytatásban nem tudott hatékony támadójátékot mutatni, s a két párharcot tekintve simán , 3-1-es összesítéssel kiesett az Atalanta ellen az Európa-liga negyeddöntőjében.

A Liverpool szinte a legerősebbnek vélt gárdával kezd. Talán Gakpo szerepeltetése meglepetés, Darwin Nunez csak a kispadon ül. A névsor: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Mac Allister, Szoboszlai, Jones – Salah, Gakpo, Diaz.

Az első mérkőzést az Anfielden 3-0-ra megnyerő olaszok névsora: Musso – Gjimshiti, Hien, Kolasinac, Zappacosta – De Roon, Ederson, Ruggeri, Koopmeiners, Al. Mirancsuk – Scamacca.

Két perc után már ápolni kellett, Virgil van Dijkot kezelték.

Az ötödik percben Trent Alexander-Arnold beadása Ruggeri kezét érte a büntetőterületen belül. A nyilvánvaló tizenegyest Mohamed Szalah belőtte, 0-1.

Erősen támad a Liverpool Luis Daz elől mentett Musso, majd a kapus fogta Szoboszlai középre menő lövését.

Kicsit visszavett az angol csapat, bár birtokolja a labdát. Sok a rossz passz, a pontatlanság, s ez, sajnos, Szoboszlaira is jellemző.

A félidő közepén feljött labdabirtoklásban az Atalanta. Gjimshiti óriási mentett a saját kapuja előtt, Szalah ls Diaz játszott össze, ziccer lett volna.

Gakpo nagyszerűen kiugratta Szalahot, de az egyiptomi nagyon rosszul emelte rá a kilépő kapus mögött üres kapura a labdát.

Vége az első félidőnek. Egy gólt ledolgozott a Liverpool a hátrányból, de a második félidőben lényegesen hatékonyabb támadójátékra lesz szüksége a vágyott háromgólos sikerre.

Negyedóra elment a második félidőből, érdemi Liverpool-helyzet nélkül. Darwin Núnez és Diogo Jota még mindig nincs pályán, pedig Szalah teljesen formán kívül van, de Gakpo sem veszélyes a kapura. Ezekben a percekben az Atalanta támad többet.

Klopp nem vár tovább, Luis Díaz, Szalah és Szoboszlai lement, Núnez, Elliott és Jota bement.

Semmit sem javult a Liverpool a cseréktől, nyugodtan előrevetíthető, hogy a BL-ből kiesett Arsenal és Manchester City után a Premier League első három helyezettjéből a harmadik is búcsúzik.

Bár a Liverpool problémája a jelek szerint semmit sem változott (a legutóbbi három mérkőzésén egyetlen akciógólt sem szerzett), az Európa-liga-kiesés elsősorban a hazai 0-3-on, az első mérkőzés kudarcán múlik.

Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyert Bergamóban a Liverpool, de 3-1-gyel az Atalanta jutott tovább.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×