eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:1, 6:1 arányban győzött a dán Holger Rune ellen a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában 2024. március 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Rebecca Blackwell

Nagyot menetel Marozsán Fábián Miamiban

A magyar versenyző három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger Rune, majd az ausztrál Alexei Popyrin ellen.

Az első számú ausztrál, a 10. helyen álló De Minaur ellen a korábbi egyetlen találkozójukat Marozsán nyerte tavaly Sanghajban. Floridában az első szettben csak öt pontot vesztett adogatóként, majd 5:4-nél elvette ellenfele szerváját, és szettelőnybe került. A folytatásban a spanyol származású rivális rákapcsolt, háromszor is brékelte a Hajdúszoboszló SE sportolóját, és fél óra alatt kiegyenlített. Az utolsó felvonás viszont ismét a 24 éves magyaré lett, aki 1:1 után már nem veszített gémet, és 1 óra 45 perc elteltével ő ünnepelhetett.

"Az első szettben mindketten magas színvonalon játszottunk, remek labdameneteink voltak, kicsit gyilkoltuk egymást a pályán" - közölte menedzsmentjének tájékoztatása szerint Marozsán. "Meg akartam nyomni a másodikat is, de sajnos elvesztettem a szervámat már az elején, ami megzavart. Ez a három gém olyan hullámvölgy volt, amiből nem tudtam visszajönni. Kicsit elment a fejem is, ötlettelen voltam, lassultak a labdák, nem sikerült nyerőt ütni, aztán 4:0-nál már inkább elengedtem, próbáltam energiát vinni a szervezetembe, enni-inni, hogy a döntő szettre felkészüljek" - elevenítette fel az első két játszmát. A harmadikról azt mondta, kezdett ismét jobban játszani, és edzője, Balázs György is biztatta, hogy az ellenfél sem tud végig hibátlanul játszani, és ha van még ereje, akkor adja ki magából, amit csak lehet.

"Azt tanácsolta, hogy gyűrjem a játékot, menjek bele hosszabb labdamenetekbe, ne mindent erőből üssek, mert az fekszik neki, hanem kényszerítsem rá, hogy neki is dolgoznia kelljen a pontokért. Jött is a hullámvölgy nála, és elvettem az adogatását, 4:1-nél pedig már látszott, ő sem hiszi el igazán, hogy megfordíthatja a meccset" - nyilatkozta a magyar teniszező, aki az esőzések miatt három egymást követő napon lépett pályára.

Ennek kapcsán kijelentette, az ötödik kiemelt német Alexander Zverev elleni, csütörtöki negyeddöntő előtt jól jön a pihenőnap, szerdán ezért maximum egy óra tenisz mellett, a regenerálódás érdekében masszázsra megy és gyógytornája lesz. Este aztán az olimpiai bajnok elleni stratégiát beszélik majd át Balázs Györggyel.

Marozsán a nem hivatalos élő ATP-rangsorban már a 38. helyen áll.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Marozsán Fábián-Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×