eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fojt Sára és Pupp Noémi a női kajak kettesek 500 méteres versenyének középfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Schmidt Gábor legalább négy kajak-kenus érmet vár Párizsban

Már tart a jegyértékesítés a júniusi szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságra. Schmidt Gábor, a magyar szövetség elnöke szerint a kontinens legjobbjai számára ez lesz a főpróba a párizsi olimpia előtt.

A szezon elkezdődött, a versenyzők már végzik a felkészülést különböző meleg égövi edzőtáborokban – mondta Schmidt Gábor az InfoRádióban. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke azt is elmondta, Hüttner Csaba szövetségi kapitány is úgy látta, hogy jól halad a felkészülés, mindenki sérülésmentes, így a szövetség bizakodva várja a versenyeket.

Schmidt Gábor elmondta, az első jelentősebb esemény a válogató lesz, és szerinte a versenyzők ezt sokszor nehezebbnek tartják, mint később a világversenyeket. A válogatót követően két nagy verseny áll a sportolók előtt: az Európa-bajnokság és a világkupa. Ez utóbbi kapcsán jelezte, bizonyos versenyszámokban még szükség van válogatásra, erőfelmérésre, és van két olyan szám, melyekkel megpróbálnak olimpiai kvótát szerezni. Úgy véli, ez nem lesz egyszerű, hiszen női párosban és 200 egyesben sok ország nem szerezte még meg a kvalifikációt, de természetesen készülnek és mindent megtesznek a sikerért.

Az elnök szerint most igazán a száz nap múlva kezdődő Európa-bajnokság lesz a középpontban, addigra véget ér a válogatás, letisztul a csapat, és a szövetségi kapitány terve szerint az olimpiai csapat fog rajthoz állni. Hangsúlyozta, fontosnak tartják az Eb-t, ezért is indult el a jegyértékesítés.

Schmidt Gábor reméli, hogy akárcsak a korábbi nagy eseményeken, úgy most is megtelik a Maty-ér, mindenkit biztat, hogy jöjjön el és szurkoljon a magyar csapatnak.

A szövetség elnöke leszögezte: az az elvárás, hogy a versenyzők jól készüljenek fel az olimpiára, mert az elmúlt nyolc évtizedben a kajak-kenu rendre jól teljesített, az elmúlt 30 évben az olimpiákon a legeredményesebb magyar sportág volt. Hangsúlyozta, a szövetség minden támogatást megad, és véleménye szerint ha eredményesen felkészülnek a sportolók, a válogatott jól fog teljesíteni Párizsban is.

Schmidt Gábor nem szeret nagy elvárásokat támasztani a csapat felé, de osztja Hüttner Csaba szövetségi kapitány nézetét, hogy

a válogatott biztosan tud négy érmet szerezni.

Nagyon reméli, hogy ezek között több arany is lehet akár.

Mint mondta, a férfi szakág nagyon erős, nemcsak kajakban, hanem kenuban is, ám hisz benne, hogy a nők is remek eredményeket fognak elérni. Hozzátette, a tavalyi év náluk kicsit talán várakozáson aluli volt, de úgy véli, ennyi hullámvölgy mindig van a sportban. Kijelentette, a magyar lányok megerősödtek, és Bodonyi Dóra is nagyon pozitívan nyilatkozott a felkészülésről a sajtótájékoztatón.

A szövetség vezetősége is úgy látja, hogy nagyon keményen edz Csipes Tamara, Gazsó Dóra, Kozák Danuta egyaránt, valamint a fiatal versenyzők is, például Rendesi Eszter vagy éppen Fojt Sára. Véleménye szerint sok olyan fiatal versenyző van, aki az elmúlt években az utánpótlásban már bizonyított. Szerinte a női válogatóversenyek nagyon kemények lesznek, nagyon komolyan oda kell tenni magukat, hogy a négy, netán hat kvótás helyre bekerüljenek az olimpiára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×