eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
LIVERPOOL, ENGLAND - MARCH 10: John Stones of Manchester City celebrates after scoring their opening goal during the Premier League match between Liverpool FC and Manchester City at Anfield on March 10, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images) (Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)
Nyitókép: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

Az Arsenal ugrott az élre, miután döntetlen lett a Liverpool és a Man City rangadója

Az első félidőben a Manchester City, a másodikban a Liverpool szerzett gólt az Anfield Roadon, 1-1-re végződött a Premier League nagy rangadója. Szoboszlai Dominik hatvan percet játszott.

Mohamed Szalah csak a kispadra tudott leülni, de Szoboszlai Dominik és Darwin Núnez is kezd a Vörösöknél. A legjobbnak tartott védelemből ellenben Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté és Andy Robertson is hiányzik.

A Citynél Jack Grealish nem épült fel, Rúben Dias csak a padon ül. Pep Guardiola öt kifejezetten támadó szellemű játékost is a kezdők közé jelölt.

A kezdőcsapatok, Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez - MacAllister, Szoboszlai, Endo - Elliott, Núnez, Luis Diaz. Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Aké – Rodri, Stones – Foden, Bernardo Silva, De Bruyne, Alvarez - Haaland

A City kezdett sokkal aktívabban, Virgil van Dijk bravúrosan szerelte Phil Fodent, majd Kelleher védte Julian Alvárez lövését.

Szoboszlai Dominik megindult, Des Walker bemutatkozott neki. Szerencsére nincs sérülés.

Szoboszlai labdavesztéséből indult a City kontrája, a végén Kevin de Bruyne rossz megoldást választott. A belga utána 20-ról ágyúzott, Kelleher védett.

A 13. percben Conor Bradley betört a labdával a tizenhatoson belülre, lőtt, a keresztbe menő labdáról alig maradt le Darwin Núnez.

A 19. percben lesgólt szerzett a Liverpool, az előkészítő Darwin Nunez volt túlságosan elől, nem a labdát a kapuba rúgó Luis Díaz.

A félidő közepén Van Dijk még mentett a nagy helyzetben lévő Haaland elől, de egy percel később John Stones, egy szöglet után, a védelem helyezkedési hibáját kihasználva, előnyhöz juttatta a Cityt, 0-1.

A 31. percben Harvey Elliott beadása után Szoboszlai Dominik kilenc méterről tiszta helyzetből a kapu fölé fejelt. Kicsit magas volt a beadás.

A 41. percben Luis Diaz jó helyzetből rosszul lőtt, ilyen helyzetből illik kaput találni.

Walker előretört, erősen centerezett, De Bruyne lemaradt.

Szoboszlai Dominik a jobb alsó sarokra tartó szabadrúgásával zárult a félidő, Éderson vetődve fogta.

A 46. percben Aké röviden adta haza a labdát Éderson elkésett, felrúgta Darwin Núnezt. A büntetőt Alexis Mac Allister lőtte, a kapu jobb oldalába, 1-1.

Éderson öt percig bírta a tizenegyeds előtt összeszedett húzódásával, aztán cserét kért. Ortega váltotta.

Kétszer is bizonytalankodott a liverpooli védelem, Foden elől Kelleher bravúrral mentett. A másik ooldalon Díaz rosszul vette át a labdát, helyzetben.

Mohamed Szalah váltotta Szoboszlai Dominikot, még aktívabbá vált a Liverpool támadójátéka, például éppen az egyiptomi sztár kulcspasszával. Luis Díaz két óriási helyzetet kihagyott.Bradley is lement, Robertson játszik tovább.

De Bruynét Mateo Kovacic, Julian Álvarez pedig Doku váltotta a Citynél.

Robertson beadása után Ortega nagyon jól helyezkedve védte Núnez labdáját. A másik oldalon Aké beadása után a kivetődő Kelleher Fodenre ütötte rá a labdát, a csatárról a lécre pattant.

Cody Gakpo is beállt, Núnez nem folytatja.

A 88. percben Jérémy Doku a bal kapufára lőtte a labdát, majd az ellentámadásnál Szalah elől védett Ortega.

A tízperces hosszabbításban két büntetőt is reklamáltak a liverpooli játékosok, Michael Oliver és a VAR egyet sem adott. A végeredmény 1-1 lett, ezzel az Arsenal ugrott a tabella élére, azonos pontszáma (64) van a Liverpoolnak is, eggyel kevesebb a Manchester Citynek. Tíz forduló van még hátra.

Nyitókép: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×