eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j2) és Pigniczki Krisztina másodedző a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án. A magyar válogatott 29-25-re győzött, így a 11. helyen végzett az Eb-n.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A másodedző elárulta, mikor lehet újra válogatott Háfra Noémi

A múlt héten kétszer is legyőzte Svájcot az olimpiai selejtezőtornára készülő magyar női kézilabda-válogatott. Pigniczki Krisztina másodedző szerint hasznos volt a két mérkőzés és egész hét.

A női kézilabda-válogatott hazai pályán 38-26-ra, míg idegenben 35-27-re verte meg Svájcot az Eurokupában, a 2024-es Európa-bajnokságon selejtező nélkül induló csapatok tornáján. Ezek voltak az első mérkőzései a csapatnak a decemberi világbajnokság után, egyúttal fontos állomása az áprilisi olimpiai selejtezőre való felkészülésnek.

„A Svájc elleni két mérkőzésen nem arra készültünk, hogy mi vár ránk majd az olimpiai selejtezőn, hanem a saját játékunkat próbáltuk csiszolni, és megnézni, mi az, ami működhet majd áprilisban. A saját játékunkra koncentráltunk, nem arra, amit majd Svédország, Japán vagy Kamerun fog tenni ellenünk” – kezdte az értékelést a válogatott másodedzője.

Pigniczki Krisztina kifejtette: a vb után leszűrte a tanulságokat a szakmai stáb, kielemezte, hogy hol kell fejlődni. A védekező párokat kell megtalálni, a társas kapcsolatokat kell fenntartani, és ezt csak az edzőtáborokban lehet gyakorolni. Főleg a hármas védőket próbálták megtalálni, hogy kik működnek együtt jól. Emellett is van még feladat, gyakorolni való, de

az biztató, hogy erővel végig bírják a meccseket a játékosok

– tette hozzá.

Mindkét Svájc elleni meccsen az első félidő alakult szorosabban. Hogy ez a hazai találkozón így történt, annak az volt az oka a másodedző szerint, hogy két és fél hónap után találkozott újra a keret, csak két labdás edzéssel tudtak készülni, várható volt, hogy nem könnyed játékkal rukkolnak elő. Aztán Svájcban is próbálgatták a különböző variációkat, de most is volt hiányzója a csapatnak Kiujber Katrin személyében. Mindig van valami, ami miatt új dolgokat kell elővenni – emelte ki Golovin Vlagyimir segítője.

Elismerte, hogy

a beálló körüli védekezés most nem működött megfelelően, de az olimpiai selejtezőn nem csak erre kell figyelni,

Japán és Kamerun más stílusú, és a svédek sem csak erre alapoznak. Az viszont örömteli, hogy betörésekből, főleg Vámos Petra és Simon Petra révén sok gólt szerzett a válogatott. „Megpróbáljuk kihasználni, hogy ilyen kaliberű játékosaink vannak, akik képesek jól egy az egyezni, de szükség lesz a többiek előkészítésére és vállalkozókedvére is minden poszton” – hangsúlyozta a másodedző.

Két visszatérőről részletesen is beszélt. Háfra Noémi másfél év után kapott újra meghívót a keretbe, de a meccseken nem szerepelt. „Az edzőtáborban megnéztük a formáját, az erejét, hogy milyen állapotban van. Noni is tudott arról, hogy nem fog játszani Svájc ellen.

Hogy mikor fog játszani újra, az egyedül rajta múlik. Ha a pár évvel ezelőtti formáját mutatja, akkor megkapja a bizalmat”

– emelte ki Pigniczki Krisztina.

Az átlövő Kácsor Gréta a Debrecenben nyújtott jó játékának köszönhetően került vissza a válogatottba. „Látszik rajta, hogy BL-ben játszik hétről hétre, fejlődött, érett a játéka, ezért úgy ítéltük meg, hogy készen van arra, hogy segítse a válogatottat. Kicsit megszeppent és bátortalanabb volt, de ez normális, hogy nem róla szólt a mérkőzés. A részfeladatokat jól elvégezte, megoldotta. Ha átmenti a formáját a tavaszra, az ő keretbe kerülése nem lehet kérdés” – mondta az edző.

Az olimpiai selejtezőt április 14. és 17. között rendezik Debrecenben, előtte még a norvégokkal és az osztrákokkal játszik a csapat. „Most az a legfontosabb, hogy ne sérüljön meg senki a következő hetekben, aztán az edzőtáborban azon dolgozunk, hogy mindenki átmentse a jó formáját a klubcsapatból a válogatottba is” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×