eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: unsplash.com

Megtört a jég a Mezőkövesdnél

A Mezőkövesd megszakítva több mint három hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát 1–0-ra nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján, sikerével pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból.

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzet nem igazán adódott egyik kapu előtt sem. A vendégek nem adták fel a támadás lehetőségét, de a kulcspasszok rendre rosszul sikerültek. A játékrész derekától aztán egyre inkább átvette az irányítást a Debrecen, amely összesen kilenc szögletet végzett el az első félidőben, de sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült feltörnie a kövesdi védelmet. A első 45 perc legnagyobb helyzete aztán a vendégeké volt: a 43. percben Cseri középre fejelte a labdát, de Drazic két méterről fölé fejelte azt.

A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó. Ezt követően megélénkült a mérkőzés, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek.

A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicnak.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3364 néző, v.: Csonka

gólszerző: Bőle (62.)
sárga lap: Lukic (12.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×