eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Vadnai Benjámin a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi egyes Laser vitorlásversenyének edzésén Enosimában 2021. július 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Az arany csoportban folytatják a Vadnai-testvérek a vb-n

Vadnai Jonatán a kilencedik, testvére, Benjamin pedig a 36. helyen zárta a hat futamból álló kvalifikációs sorozatot a vitorlázó ILCA 7-es (korábbi Laser) hajóosztály világbajnokságán Adelaide-ben, így hétfőtől mindketten a legjobbakat felvonultató arany csoportban folytatják majd a viadalt.

A hazai szövetség weboldalán olvasható beszámoló szerint vasárnap az ötödik és hatodik kvalifikációs futamon Vadnai Jonatán előbb fekete zászlós rajtbüntetést kapott - de ezt az eredményei közül kiejthette -, majd pedig másodikként végzett, így jutott kilencedikként tovább. Fivére, a kétszeres olimpikon Benjamin előbb 30. lett, a következő futamon viszont ötödikként futott be, így áll a 36. pozícióban.

A hunsail.hu kiemelte, a tavalyi vb-n 19. helyével Magyarországnak párizsi kvótát szerzett Vadnai Jonatán csupán 14 pontra van a dobogótól és öt pontra a negyedik helytől, a mezőny pedig kifejezetten szoros versenyt produkál.

Az élen az olimpiai és világbajnok ausztrál Matt Wearn áll.

Hétfőtől a döntőkkel már az arany, az ezüst és a bronz csoportban folytatódik a küzdelem az egyszemélyes olimpiai hajóosztályban. Szerdán a tervek szerint az első tíz helyen álló versenyzők éremfutamon, a többiek zárófutamon vesznek részt.

A Vadnai testvérek számára a világbajnokság válogató is az ötkarikás játékokra. Rióban és Tokióban Benjamin indulhatott, de az elmúlt időszakban Jonatán mutatott jobb formát, többek között negyedik lett a 2022-es Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×