eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A bukaresti Lazar Kukic (j) és a veszprémi Dragan Pechmalbec a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 3. fordulójában játszott Telekom Veszprém - CS Dinamo Bucuresti mérkőzésen a Veszprém Arénában 2022. szeptember 28-án. A Veszprém 33-30-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Szerb válogatott irányítót igazol a szegedi kézilabdaklub

Lazar Kukic nyártól az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A klub honlapja szerint a 28 éves játékos szerződése három idényre szól.

Az irányító a Partizan Beograd együttesében kezdte pályafutását, majd a spanyol CB Ciudad de Logrono játékosa lett. A portugál Benficában csapattársa volt Jonas Källman, aki korábban Szegeden kézilabdázott, a következő szezontól pedig másodedző lesz.

Kukic jelenleg a Rosta Miklóst is foglalkoztató román Dinamo Bucurestiben szerepel, illetve tagja a németországi Európa-bajnokságon szereplő szerb válogatottnak. Az Izland ellen 27-27-es döntetlenre végződött pénteki meccsen négy lövésből három gólt szerzett, és valószínűleg vasárnap is pályán lesz a magyarok ellen.

"Nagy dolog, hogy egy olyan nagy klubhoz csatlakozhatok, mint a szegedi" - nyilatkozta Kukic szombaton Münchenben az M4 Sportnak. Elárulta, bár következő vezetőedzője a svéd Michael Apelgren lesz, valamint több csapattársa is északi, Källman viszont éveket töltött Juan Carlos Pastor irányításával Szegeden, így azt gondolja, elegyedik majd a csapat játékában a spanyol és a skandináv stílus.

"Azt várom, hogy nagy dolgokat alkossunk. A Bajnokok Ligájában elérni a négyes döntőt, ez az egyik fő célom. És természetesen harcban lenni a magyar címekért. Azt gondolom, erős, jó csapat leszünk, sok jó játékossal" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×