eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vogel Soma, a férfi vizilabda-válogatott kapusa (b) beszél, miután átvette az Év sportpillanata díjat Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától (j) az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán a Magyar Állami Operaházban 2024. január 8-án. Mellette Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó (j2).
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Vogel Soma az év sportolója-szavazásról: a vízilabdázók hiányérzettel távoztak…

Az év sportpillanatáért járó díjat hozta a pólókapus, de nem lett az év csapata a világbajnok válogatott, és Varga Zsolt sem lett a legjobb az edzők között.

A világbajnok vízilabdakapus, Vogel Soma vehette át az év sportpillanatáért odaítélt díjat az M4 Sport - Az év sportolója gálán a fukuokai vb-döntőben kivédett utolsó ötméteresért. A csapatok között a pólósokat ugyanakkor megelőzte a sportújságírók szavazásán a labdarúgó-válogatott. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdakapus a gála után az InfoRádióban el is ismerte, a pólóválogatott tagjai jól érezték magukat, de hiányérzettel távoznak a díjátadóról.

"Csak egy kis díj van a kezünkben, de

ez motivációt ad nekünk arra, hogy még többet akarjunk nyerni,

és egy év múlva, ha újra itt leszünk az év sportolója gálán, akkor tényleg még több kategóriában mi legyünk a díjazottak" – mondta Vogel Soma.

A díja kapcsán jelezte, az aranyérmet hozó védés már kezd benne elhalványulni, de a fukuokai siker így is nagy magabiztosságot ad nemcsak neki, hanem az egész csapatnak, így most ezzel a lendülettel tudták elkezdeni a 2024-es felkészülést. Ez az év különleges, mert jelenleg a fiatalabb pólósokra épülő válogatott Horvátországban az Európa-bajnokságon remekel – hétfőn az olaszokat 10-5-re legyőzve csoportgyőztesként jutott tovább –, de bő három hét múlva kezdődik a dohai világbajnokság, aztán júliusban jön a párizsi olimpia.

Vogel Soma és tapasztaltabb csapattársai jelenleg itthon edzenek Nyéki Balázs, a válogatott másodedzője irányításával, de közben azt is figyelik, mire jutnak Zágrábban a fiatalok. A görögök elleni csoportmeccset egy közös vacsora közben követték figyelemmel, míg az olaszok elleni bravúrt a gála előtt az Operaházban telefonokon, de szintén közösen nézték – más kérdés, hogy éppen az utolsó egy percről maradtak le. "Szurkolunk nekik nagyon, és bebizonyították, hogy mire is képesek ezek a fiatal srácok" – mondta az FTC kapusa.

Azt is elismerte, hogy hiába a világbajnoki aranyérem, a felkészülést ugyanolyan gyötrelmes elkezdeni. Mint fogalmazott, már egy kétnapos kihagyást is meg lehet érezni, és most a két ünnep között volt egy tíznapos pihenő, és az akkor összeszedett lemaradást most be kell pótolni.

"Annyiban jó a helyzet, hogy most tényleg százszázalékosan csak az edzésekre tudunk figyelni, és azt majd meglátjuk, hogy ez mennyire lesz jó, hogy végül is tétmeccset nem fogunk játszani a vb-ig" – tette hozzá.

A felvetésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett 2024-re, Vogel Soma azt mondta: "Sok minden kavarog a fejemben, de egyértelműen azzal, ha kettő aranyérmet hozunk, plusz egyet, mert akkor a srácok is most az Eb-n jól szerepelnek."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×