eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Az orosz futballszövetség nem hagyja el az UEFA-t

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFS) úgy döntött, hogy az európai szövetség tagja marad és nem csatlakozik az ázsiai konföderációhoz.

A kérdésről szerdán délelőtt tartott szavazást az RFS. "Úgy határoztunk, nem megyünk Európából Ázsiába. Valamennyi tagunk támogatta ezt a döntést" - nyilatkozta Ahmed Adamirov, az RFS alelnöke a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Mindehhez Mihail Gurcskovics, a szövetség végrehajtó bizottságának tagja annyit tett hozzá, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) nem adott garanciát arra, hogy elfogadja majd a kontinensváltást.

Az orosz futballcsapatokat 2022 februárjában, négy nappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdetét követően zárta ki minden sorozatából az UEFA és a nemzetközi szövetség, így az orosz klubok a mostani szezonban sem indulhattak el a nemzetközi kupákban, a válogatott pedig nem vehetett részt a jövő évi németországi Európa-bajnokság selejtezőiben.

A szigorú döntést szeptember végén némileg enyhítette az UEFA azzal, hogy engedélyezte az orosz korosztályos válogatottak visszatérését a 17 éven aluliaknak kiírt tornákra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×