eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A második helyezett etióp Letesenbet Gidey (j) és a holland Sifan Hassan a női 10000 méteres síkfutás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Egy budapesti drámai pillanatért jár a fair play díj - videó

A budapesti atlétikai világbajnokság női 10 ezer méteres síkfutásának második helyezettje, az etióp Letesenbet Gidey kapta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség idei fair play díját.

A vb nyitónapján a női 10 ezer méteres síkfutás döntője drámai véget ért. A szám legnagyobb esélyese, a holland Sifan Hassan tíz méterrel a cél előtt, vezető helyen bukott. A célegyenesben nagyon feljött rá az etióp Gudaf Tsegay, aki egyre jobban szorongatta a fáradó és jobbra-balra tekingető Hassant, aki végül nem bírta a nyomást, megbotlott, elesett.

A második helyen végül az etióp Letesenbet Gidey futott be, aki a célba érkezést követően visszament Hassanhoz és átölelte - ezért kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fair play díját - írta az Index.

„Amikor Sifan elesett, megszakadt a szívem. Ismerem a bukás érzését. Amikor az emberek boldogok, akkor én is az vagyok, ha pedig szomorúak, akkor én is szomorkodom” – mondta Gidey a díj elnyerése után készült videóban.

(A nyitóképen: A második helyezett etióp Letesenbet Gidey (j) és a holland Sifan Hassan a női 10000 méteres síkfutás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.)

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×