eur:
393.82
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
A második helyezett etióp Letesenbet Gidey (j) és a holland Sifan Hassan a női 10000 méteres síkfutás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Egy budapesti drámai pillanatért jár a fair play díj - videó

A budapesti atlétikai világbajnokság női 10 ezer méteres síkfutásának második helyezettje, az etióp Letesenbet Gidey kapta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség idei fair play díját.

A vb nyitónapján a női 10 ezer méteres síkfutás döntője drámai véget ért. A szám legnagyobb esélyese, a holland Sifan Hassan tíz méterrel a cél előtt, vezető helyen bukott. A célegyenesben nagyon feljött rá az etióp Gudaf Tsegay, aki egyre jobban szorongatta a fáradó és jobbra-balra tekingető Hassant, aki végül nem bírta a nyomást, megbotlott, elesett.

A második helyen végül az etióp Letesenbet Gidey futott be, aki a célba érkezést követően visszament Hassanhoz és átölelte - ezért kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fair play díját - írta az Index.

„Amikor Sifan elesett, megszakadt a szívem. Ismerem a bukás érzését. Amikor az emberek boldogok, akkor én is az vagyok, ha pedig szomorúak, akkor én is szomorkodom” – mondta Gidey a díj elnyerése után készült videóban.

(A nyitóképen: A második helyezett etióp Letesenbet Gidey (j) és a holland Sifan Hassan a női 10000 méteres síkfutás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.)

Címlapról ajánljuk

Gyulay Zsolt: tőlünk kérdezik a külföldiek, hogy kell sok F1-jegyet eladni

Ugyanis elfogyott az összes a július 21-ei Magyar Nagydíjra, már csak bizonyos kísérőeseményekre lehet bejutni – tudta meg az InfoRádió a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától. Gyulay Zsolt szerint még az autósport elitsorozatában sem szabad drasztikusan drágítani. Arról is beszélt, hogy jól halad az új depó építése, az év második felében pedig még nagyobb volumenű átalakítások jönnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 1. 15:13
×
×
×
×