eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Las Vegas-i Nagydíjának harmadik szabadedzésén 2023. november 17-én. Az első Las Vegas-i futamot november 19-én rendezik a kaszinóvárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Brehman

Dagad a botrány, per elé néznek a Las Vegas-i futam szervezői

Egy nevadai ügyvédi iroda eljárást indított a Forma–1-es Las Vegas-i verseny szervezői ellen, mert elmaradt a csütörtök éjszakai szabadedzés. Az itteni jegyárakat és a hozzá kapcsolódó költségeket szereznék vissza az ügyfeleiknek.

A szervezők kétszáz dolláros kuponokkal akarták kárpótolni az ezen a napon hoppon maradt nézőket.

Az eset előzménye, hogy alig 8 perc után le kellett állítani a Las Vegas-i F1-es hétvége, amerikai idő szerint csütörtök éjszakai szabadedzését, miután kiderült, hogy a pálya nyomvonalán lévő csatornafedeleket könnyen felszippanthatják a felettük elhaladó autók. Carlos Sainz autója pedig súlyosan meg is sérült egy ilyen miatt - írja a hvg.hu.

A szabadedzés, amelynek éjfélkor kellett volna kezdődnie végül hajnali fél háromkor kezdődött. A helyszínt azonban már fél kettőkor kiürítették biztonsági okokra hivatkozva. Pénteken az érintett nézők 200 dolláros utalványt kaphattak, amelyet a helyszínen lévő boltokban költhettek el – írja a Motorsport.com oldala. Ráadásul,

akinek háromnapos bérlete volt, az nem is tarthatott igényt a kárpótlásra.

Egy amerikai, nevadai illetőségű ügyvédi iroda most csoportos keresetet nyújtott be, mondván, számos probléma van ezzel a kompenzációval. "Egyértelmű, hogy a 200 dolláros utalvány nem elegendő visszatérítés. A nézők többsége egyszerűen a pénzét akarja visszakapni, és rengetegen vannak olyanok is, akik távolról érkeztek, repülőt és hotelszobát is foglaltak” - érvelnek a jogi igazuk mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×