eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: X / Formula 1

Vámosi Péter: egyszerűen botrányosak a Las Vegas-i körülmények - videók

A Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj második szabadedzésén. A versenyhétvége eddigi részét súlyos rendezői hiányosságok árnyékolják be, egy csatornafedél miatt például Carlos Sainz Ferrarija alaposan megrongálódott.

"Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez így, ebben a formában botrány" - mondta Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádiónak. Igazat adott Max Verstappennek, aki a verseny előtt nyíltan megmondta: ez 99 százalékban show, 1 százalékban verseny. Mint mondta, a rengeteg celeb és a nagy felhajtás mellett alapvető biztonsági problémák derültek ki rögtön az első napon. Megjegyezte,

ilyen körülmények mellett bármelyik európai versenypályát azonnal bezárnák.

Carlos Sainz csatornafedős balesete kapcsán annyit fűzött hozzá, hogy történt már hasonló Sanghajban is, Juan Pablo Montoyával (igaz, ez 18 éve történt).

A főszerkesztő rosszallását fejezte ki amiatt is, hogy a nézőket és a közúti forgalmat a pályára engedik két edzés között, és úgy véli, ez méltatlan a verseny nívójához. Carlos Sainz aknafedős balesetéhez még hozzáfűzte, ez egy vis maior helyzet, de emiatt a Ferrari csapat jelentős hátrányból kell hogy induljon, mivel "a szabály az szabály".

Az időjárás sem kedvez sem a versenynek, sem a nézőknek.

Hideg van, 10 Celsius-fok alatti hőmérsékletben teljesítették a második szabadedzést, és az is botrányosra sikerült, hogy "hazazavarták" a nézőket a VIP-személyekkel együtt, mert "annyira éjfél volt" - fogalmazott a kellemetlen helyzeteket sorolva. (A szakértő itt arra utalt, hogy a második szabadedzést azért üres lelátók előtt rendezték meg, mert a pálya biztonsági személyzetének munkaideje lejárt és a helyi szabályozás nem tette lehetővé a túlóráztatásukat, márpedig biztonsági személyzet nélkül a látogatók sem lettek volna biztonságban.)

Vámosi Péter felidézte azt a Dél-Koreai esetet, mikor az első szabadedzés előtt két nappal még aszfaltozták a pálya utolsó rétegét, és kérdéses volt a verseny kezdése. Hozzátette, a mostani indulás is hasonlóan botrányos, de ragaszkodni fog a futamhoz az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media (amely majdnem félmilliárd eurót fektetett bele).

A csatornafedél az Alpine-os Esteban Ocon autója is megsérült, karosszéria-cserét kell végrehajtania a csapatnak:

Véleménye szerint kétséges a futam kimenetele, Las Vegashoz illően sok múlik majd a szerencsén, nagy meglepetések is történhetnek. Ehhez mind az eső, mind pedig az utcai pálya hozzájárul. Ettől függetlenül nem tartja kizártnak, hogy jó lesz a verseny, minden hiba és kellemetlenség ellenére sem. Persze ezzel együtt még vannak olyan nézők, akik bár kifizették az egész Forma-1-es évad legdrágább helyjegyeit, és pénteken volt olyan, aki 9 kört látott az edzésekből és még a fan zone, azaz a nézők szórakoz(tatás)át biztosító szolgáltatásokat is bezárták.

A Las Vegas-i nagydíj november 19-én, vasárnap indul, magyar idő szerint reggel 7-kor, helyi idő szerint éjszaka.

(A nyitóképen: a pályakarbantartók elszállítják a sérült Ferrarit a pályáról a a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Las Vegas-i Nagydíjának félbeszakított első szabadedzésén.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×