eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Duna Aréna a főváros XIII. kerületében 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Mennyi ideig tudja visszatartani a lélegzetét a legjobb úszó? Lássuk!

Huszonkét ország 71 szabadtüdős merülője indul a szombaton és vasárnap sorra kerülő III. nOxyCup nyílt magyar apnea bajnokságon a Duna Arénában.

A környező nemzetek képviselői mellett érkezik versenyző Japánból, Kolumbiából és Szaúd-Arábiából is.

A 14 ezer euró összdíjazású versenyen, amely egyben országos bajnokság is, a nők között Budapestre látogat a lengyel Magdalena Solich-Talanda, aki vezeti a világranglistát, és tavaly Budapesten világcsúcsot döntött uszonyos kategóriában, 275 métert úszott 50 méteres medencében. Honfitársa, Mateusz Malina a férfiak világcsúcstartója, uszony nélküli versenyszámban 250 métert képes úszni egyetlen levegővel a 25 méteres medencében.

A szabadtüdős merülés Magyarországon elsősorban a háromszoros világbajnok mélytengeri merülő, Korok Fatima révén ismert, a nOxyCup ennek a medencés változata.

Az apnea bekerült a Világjátékok programjába, a sportág népszerűsítésére pedig megnyitóval és díjátadó ceremóniával egybekötött bemutatót is rendeznek a szombati versenynap végén. A vendégek, így két olimpiai bajnok, Gyurta Dániel és Burján Csaba, profi szabadtüdős merülők, köztük a háromszoros világbajnok és világcsúcstartó Korok Fatima irányítása mellett betekintést kapnak a levegővisszatartás különleges világába. Egy rövid légzéstechnikai oktatás után kipróbálhatják a statikus apnea versenyt, vagyis kiderül: a frissen szerzett tudás birtokában mennyi ideig bírják a víz alatt egy levegővel.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×