eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Andrew Forsberg/X

Marseille-i szurkolók támadták meg a Lyon buszát, elmaradt a meccs – videó

Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két csapat vasárnapi mérkőzése a francia labdarúgó-bajnokságban.

A busznak több ablaka is betört, miközben a Stade Vélodrome felé haladt. A szilánkok felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát, akit két segítője kísért be a stadionba. Ott orvosi ellátásban részesítették a trénert, később mégis kórházba kellett szállítani, az illetékesek pedig a meccs elhalasztása mellett döntöttek.

A két korábbi bajnokcsapat közül a Marseille jelenleg a tabella kilencedik helyén áll – Marcelino García Toralt szeptemberben Gennaro Gattuso váltotta a vezetőedzői poszton –, a Lyon pedig egyedüliként nyeretlen és sereghajtó, ezért Laurent Blanc helyére szeptemberben Grossót nevezték ki.

„Így látni a kövekkel megdobált buszt, és Fabio Grosso véres arcát, ezek a képek felháborítóak. Ezek olyan elfogadhatatlan cselekedetek, amelyek beárnyékolják a futball és a sport értékeit” – vélekedett Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter.

Hozzátette, reményei szerint nagyon gyorsan lefolytatják majd a vizsgálatot, megtalálják az elkövetőket, és szigorúan megbüntetik őket.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×