eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A finn Valtteri Bottas (b) és a kínai Csou Kuan-jü, az Alfa Romeo versenyzői a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtti pilótaparádén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Felbőszítette a FIA a Forma-1 pilótáit

Van, aki meg sem keresi azt az összeget, amekkorára a büntetési sapkát megemelték. Még Lewis Hamilton is háborog.

A Forma-1-es pilóták felháborodottan fogadták, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) drasztikusan megemelte a kiszabható pénzbüntetések mértékét.

Az FIA vezető testülete genfi ülésén úgy határozott, hogy 250 ezerről egymillió euróra emeli a büntetés felső határát a Forma-1 esetében. A döntést azzal indokolta, hogy az összeg 12 évig nem változott, és a motorsport mostani követelményeihez kell igazítani.

George Russell, a Mercedes pilótája, egyben a versenyzők érdekvédelmi szervezetének igazgatója szerint nevetséges, hogy egy versenyzőnek esetleg egymillió eurót kell fizetnie. Hasonlóan vélekedett Charles Leclerc is:

"Ez hatalmas összeg. Néhány pilóta ennél kevesebbet keres" - jelentette ki a Ferrari versenyzője.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kiemelte, az sem tisztázott, hogy milyen esetekben szabható ki ekkora bírság.

"Gondoljunk bele, milyen üzenetet közvetít ez a nézőknek" - fogalmazott a Mercedes sztárja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×