eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Mihók Attila (j) és Cseh Sándor, a magyar női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitányai a Magyar Vízilabda Szövetség székházában tartott sajtótájékoztatón 2023. szeptember 4-én. Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a női válogatott irányítását.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Keretet hirdetett a női vízilabda-válogatott kapitánypárosa az első összetartásra

Huszonnyolc játékost hívott be a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitány párosa, Mihók Attila és Cseh Sándor.

"Minél több mindenkit szeretnénk látni, mit tudnak mutatni egy egymás elleni játékban, ehhez egy-egy csapatot alakítunk ki két-két sorral, ezért kaptak ennyien meghívót" - idézte a szövetség hétfői közleménye Mihók Attilát. "Alapként a tavalyi Universiade-csapat, illetve az elmúlt egy-két évben a bővebb felnőttkeret tagjaként már számba vett lányokat hívtuk meg az eddigi válogatottak mellé."

A bő keretben most nem szerepelnek az U20-as válogatottal múlt pénteken világbajnoki címet nyert játékosok, akiknél most elengedhetetlen a regeneráció.

"Egyelőre őket hagyjuk pihenni. Én úgy látom, bár erről még egyeztetünk Benczur Mártonnal, az U20-asok szövetségi edzőjével is, hogy három-négy lány biztosan megkapja a lehetőséget, hogy itt újra bizonyítson" - tette hozzák Mihók. "Igaz, azt mindig elmondjuk, hogy a junior és a felnőtt szint azért még távol áll egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy aki ennyi idősen megüti a nagyok nívóját, az ne kapná meg a lehetőséget. Lesz annyi mérkőzés a következő hónapokban, hogy mindenki megmutathassa, itt a helye a csapatban."

Cseh Sándor társkapitány jelezte, kivételesen nem a Margitszigeten találkozik a csapat, hanem vidéki helyszínen tervezik az összetartást, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb mozgás legyen és "a lányok minél jobban tudjanak koncentrálni mindenre", amit kérnek tőlük.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete

kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (FTC), Torma Luca (Eger)

mezőnyjátékosok: Ármai Zita (BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Jancsó Patrícia (BVSC), Katona Zsófi (Eger), Keszthelyi Rita (Mataro), Kuna Szonja (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Géraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Pál Réka (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szellák Csenge (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (FTC)

Címlapról ajánljuk
Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×